Най-вкусната постна баница с булгур и праз


Най-вкусната постна баница с булгур и праз
Снимка: iStock

Вижте как точно се приготвя тази баница.

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница

1 кафена чаша булгур

4-5 стръка праз

1/2 кафена чаша олио

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

джоджен - на вкус

Вижте още: Домашен чипс от тиквички за здрави деца

Начин на приготвяне:

Булгурът се сварява във вода за 10 минути.

Празът се почиства от външните листа и се нарязва първо по дължина, след това на не много ситно. Прехвърля се в тиган с олиото и се задушава 7-8 минути.

Добавя се отцеденият от вода булгур и плънката се поръсва със сол, черен пипер, джоджен на вкус. Може да добавите и други подправки (риган, чубрица, самардала).

Плънката се разпределя върху кората и първата кора се прехвърля навита на охлювче в средата в намаслена и поръсена леко с брашно тава. Останалите кори се навиват около предишната до изчерпване на корите и продуктите. Тази вита баница накрая се намазва с малко олио.

Печем баницата в предварително загрята на умерени градуси и на средната решетка за около 30 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама