От тефтера на баба: Традиционна капама


От тефтера на баба: Традиционна капама
Снимка: iStock

Необходими продукти:

1.5 кг кисело зеле (средно голяма зелка)

500 гр. пилешки гърди

600 гр. свинско месо

400 гр. наденица

1/2 ч.ч. ориз

2 глави лук

3-4 скилидки чесън

олио

кимион

черен пипер

бахар

дафинов лист

червен пипер

Начин на приготвяне:

Пригответе различните видове месо, като ги нарежете на по-едри парчета. След това нарежете лук, чесън и кисело зеле. На дъното на глинено гърне сложете лук и кисело зеле, след това ред месо от всички видове, поръсете с подправките и съвсем леко разбъркайте. Продължете с ред зеле, ред месо, подправки и т.н.

Когато наредите гювеча, измийте половин чаена чаша ориз. Сложете ориза в гювеча, залейте с една чаша вода, половин чаша зелев сок и червено вино на вкус.

Затворете гювеча, пъхнете във фурната и печете 4-5 часа на бавен огън между 100-150 градуса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама