Вкусен винен кебап


Вкусен винен кебап
Снимка: iStock/Guliver

Вижте как да си приготвите винен кебап по класическа рецепта.

Рецепта:

1 кг свинско месо

1/2 кафена чаша олио

1 глава голямалук

1 с.л. доматено пюре

4 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

7-8 зърна (може и смлян) черен пипер

1 кафена чаша червено вино

1 бр. дафинов лист

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо на малки парчета (по около 25-30 гр), подсушете и запържете в нагрятото олио, до зачервяване. Прибавете последователно ситно нарязания лук, брашното, червения пипер и разреденото доматено пюре. Разбъркайте и задушете до изпаряване на течността от вложените продукти. След това залейте с виното и 2 ч.ч. топла вода, посолете на вкус и прибавете дафиновия лист и черния пипер. Варете на слаб огън до пълното омекване на месото, ако е необходимо, долейте гореща вода.

Кебапът се поднася топъл с гарнитура от варен ориз или картофено пюре.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама