Домашен хумус


Домашен хумус
Снимка: iStock/Guliver

Хумусът е много лесен за приготвяне и е идеален като разядка с крекери.

Необходими продукти:

100 сух нахут

1 с.л. сусамов тахан

2 скилидки чесън

сокът на 1 лимон

2 с.л. зехтин

1/2 ч. л. кимион

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте нахута и го накиснете за една нощ. На следващия ден го сварете добре, около 45-60 минути. Когато е готов, оставете да изстине, след което пасирайте. Добавете сусамовия тахан и зехтина, след което отново пасирайте. Подправете с лимонов сок, кимион и сол на вкус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама