Модна магия: Рокли променят цветовете си под UV светлина (ВИДЕО)


Модна магия: Рокли променят цветовете си под UV светлина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Кунихиго Моринага за първи път включи тъкан със светло-зависими цветни фотокромични свойства преди десетилетие и оттогава редовно се връща към технологията, първоначално направена в сътрудничество с Fendi.

Преди няколко вечери в The Théâtre de la Madeleine отново станахме свидетели на похвата, който никога не остарява. Последната актуализация включва нов фотохромен хардуер и първият път в историята на модата, когато технологията се интегрира в изкуствена козина, кадифе, дантела, плетива, жакари и други.

Вижте още: 5 тенденции, които видяхме на Седмица на модата в Милано

Двойки модели излязоха на сцената, носещи подобни, но не идентични дрехи. Две UV лампи бяха спуснати пред моделите и докато светлината преминаваше пред дрехите, цветът им се трансформира от бяло в тонове и шарки като монограм и полка точки.

Според Моринага дрехите реагират и на UV слънчева светлина, а реакцията е специфична за конкретните метеорологични условия, на които са изложени. Публиката на шоуто беше във възторг и аплодира почти всяка метаморфоза. С под самия пост в Instagram Кейти Пери също е изказала възхищението си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама