100 клека всеки ден и виж как тялото ти ще се промени


100 клека всеки ден и виж как тялото ти ще се промени
Снимка: iStock/Guliver

Клековете са едни от най-популярните упражнения, които можете да правите в домашни условия и в залата. Лесни и ефективни, те наблягат на дупето и бедрата и са предпочитани от дамите, които искат да стегнат и оформят точно тези части от тялото. Разбира се, благодарение на мускулните групи, които това упражнения обхваща, е възможно цялостно стягане на тялото, отслабване и влизане във форма. Често се комбинират с други упражнения, за да се получи цялостна и разнообразна тренировка. Какво обаче ще се случи с тялото ви, ако правите по 100 клека всеки ден?

1. Ще увеличите силата и издръжливостта на мускулите в долната част на тялото 

При правилно изпълнение свиването на краката, а после и изтласкването, раздвижват всички мускули на дупето и краката. Това ще доведе до стягане, увеличаване на тяхната сила и издръжливост. По този начин ще оформите тялото по правилен и красив начин.

2. Ще ускорите метаболизма си

Клековете засягат едни от най-важните мускулни групи в тялото и насърчават топенето на мазнини. Това засилва и метаболизма. При тренировките колкото повече мускули на тялото обхващате, толкова повече мазнини се изгарят и метаболизмът се ускорява. Ето защо е хубаво да правите клекове всеки ден – за да бъдете здрави, енергични, силни и красиви. Дори след привършване на тренировката, топенето на калории ще продължи като последващ ефект от упражнението.

3. Ще заздравите ядрото 

Това е централната част на тялото, което също бива натоварено по време на изпълнение на клековете. Мускулите на гръбнака и корема също участват и усещат промяната след тренировка с клекове. Те увеличават своята сила и издръжливост. Това е важно за подобряване на гъвкавостта на тялото, която ще ви бъде необходима много дълго време.

4. Ще заздравите костите, които също ще ви трябват цял живот

Ежедневните клекове увеличават и заздравяват плътността на костите, което намалява риска от възникване на проблеми с тях. Тези упражнения са много важни за дамите, защото те са по-податливи на заболявания, свързани с костите, с напредване на възрастта. Клековете са важни за здравето и подвижността на костите и ставите. Правете ги с удоволствие всеки ден, за да бъдете здрави.

Както виждате, 100 клека на ден правят чудеса с вашето тяло. Ако сте начинаещ, можете да започнете от по-малко и да увеличите броя им постепенно. Важно е да превърнете тренировката в своя рутина и да бъдете отговорни към нея, защото това ви прави отговорни към самите себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама