5-минутна тренировка, която ще премахне болката във врата

  • 5-минутна тренировка, която ще премахне болката във врата
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 05.06.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Седенето пред компютъра в офиса, гледането на телевизия у дома и използването на телефона през свободното време имат нещо общо - засягат здравето на врата ви. Всъщност, около 45% от работещите хора поне веднъж в живота си са страдали от схванат врат. За щастие, има няколко прости упражнения, които можете да направите, за да се отървете бързо от болката.

Стъпка 1: Отпуснете мускулите на врата

Седнете удобно на стол и изправете гърба. Поставете двете си ръце в основата на скалпа и оставете брадичката ви да падне към гърдите.Внимателно натискайте главата надолу с ръце, докато почувствате опъване в задната част на шията. Задръжте за 30 секунди.

Стъпка 2: Отпуснете напрежението в раменете

Отново трябва да седнете удобно на стол или на пода с изправен гръб. Вдигнете лявата си ръка нагоре и после я спуснете към гърба с отворена длан. Свийте дясната ръка в лакътя в посока гърба. Дръжте гърба си изправен и се опитайте да докоснете двете си длани. Уверете се, че усещате разтягане в ръцете и гърдите. Дръжте 30 секунди и разменете ръцете.

Стъпка 3: Увеличете притока на кръв към врата

Застанете прави на пода с изправен гръб, ръцете прибрани до тялото, а краката на ширината на раменете. Държейки ръцете си изправени, внимателно вдигнете рамене до нивото на ушите и ги задръжте за няколко секунди.Спуснете раменете си назад и повторете упражнението.

Стъпка 4: Работете върху стойката си

Седнете удобно на стол или на пода с изправени гръб, раменете – леко назад, а главата ви да гледа напред. Поставете 2 пръста върху брадичката. Оказвайки натиск, започнете да избутвате напред, докато не усетите напрежение от двете страни на врата. И после на обратно - с пръсти бутайте, докато не направите „двойна брадичка”. Задръжте позицията за няколко секунди, след което повторете упражнението.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.