5 супер упражнения, които да правите само с бутилка вода


5 супер упражнения, които да правите само с бутилка вода
Снимка: iStock

Тялото ни е единственият дом, в който живеем 24/7 и този, който не можем да напуснем. Но работата и домакинските задължения често ни карат да забравим, че трябва да влагаме малко любов и в него. Тази тренировка, използваща само бутилка вода, може да ви помогне да ангажирате всички мускули на тялото си и най-хубавото е, че няма да ви отнеме много време. Напълнете 2 бутилки вода и се пригответе, защото тази тренировка за цяло тяло ще разгорещи кръвта ви!

1. Стискане на бутилката

Поставете бутилка между краката си, точно под чатала. Поставете краката си възможно най-близо един до друг. Стиснете бутилката, като използвате вътрешната част на бедрата. Продължете да стискате бутилката и добавете движение на таза: стегнете коремните мускули и наклонете гърба назад, издърпвайки таза напред. След това преместете бутилката точно между чатала и коленете и стиснете бутилката с бедрата си. И накрая - бутилката трябва да е между коленете. Правете това упражнение в продължение на 5 минути на всяко ниво.

2. Ритник назад

Застанете неподвижно на левия си крак в изправено положение, като държите десния си крак свит. Вземете бутилка, пълна с вода във всяка ръка, сгънете ръцете в лактите и дръжте от двете страни на гърдите си. Наведете се леко напред и ритайте с десния крак, изпъвайки двете ръце зад себе си. Направете 12 повторения с всеки крак.

3. Цепене на дърва

От изправена поза, с леко свити лакти, дръжте бутилка вода с двете си ръце над дясното рамо. Направете дълга крачка напред с левия крак. Свийте двете колене и се спуснете в позиция за напад. В същото време спуснете бутилката през тялото си от външната страна на левия крак. Върнете се в изходна позиция и върнете бутилката, за да бъде над дясното рамо. Повторете това движение 12 пъти от всяка страна.

4. Вдигане на крака от седнало положение

Седнете на стол с изправен гръб. Дръжте бутилка вода във всяка ръка и поставете ръцете си отстрани. Повдигнете ръцете на височината на раменете и изпънете левия си крак пред себе си, като повдигнете и бедрото от стола. Спуснете бутилките отстрани и сгънете лявото коляно, като държите бедрото над седалката. Направете 10 повторения от всяка страна.

5. Коремни преси със завъртане

Седнете на пода, вземете бутилка вода и я дръжте с две ръце. Повдигнете краката си от пода. Започнете да премествате бутилката от едната страна на тялото си към другата. Правете това упражнение за 1 минута, държейки корема стегнат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама