5 упражнения, които можете да правите в леглото


5 упражнения, които можете да правите в леглото
Снимка: iStock

Когато температурите паднат и времето се развали, много от нас нямат нито време, нито желание да завържат маратонките си и да излязат за тренировка. Знаем, че ви се иска да гледате някой сериал с чаша чай и бисквити, но не забравяйте, че можете да направите леглото си мини фитнес и в крайна сметка да хванете „с един куршум два заека”. Ето 5 упражнения, които да направите веднага след ставане или просто докато се излежавате следобед.

1. Повдигане на крака

Легнете по гръб с ръце отстрани и изправени крака. Повдигнете двата си крака до ъгъл от 90 градуса, след което бавно го спуснете надолу. Направете 2 серии по 10 повторения.

4 СУПЕР УПРАЖНЕНИЯ ЗА КОРЕМ, КОИТО ДА ПРАВИТЕ ИЗПРАВЕНИ

2. Марширувайте с подвигнато дупе

Легнете по гръб със свити колене. Повдигнете бедрата си нагоре, за да образувате права линия между коленете и раменете. След това стегнете дупето си и ангажирайте корема, докато вдигате сгънатия крак нагоре,сякаш марширувате във въздуха. Направете по 10 повторения с всеки крак.

3. Ритници встрани

Застанете на крака и ръце, китките под раменете и коленете на ширината на бедрата. Повдигнете крака си нагоре и настрани, докато стане на същото ниво като бедрото ви. Изритайте крака настрани и бавно го върнете обратно.

4. Планк на предмишницата

Поставете предмишниците под раменете, с длани надолу. Поставете краката си толкова широко, колкото бедрата и се уверете, че тялото ви образува права линия. Със стегнат корем повдигнете дупето максимално нагоре, докато гледате напред. След това се върнете в първоначалната позиция. Задръжте всяка една от тях за 10 секунди.

5. Коремни преси, но не съвсем

Легнете по гръб, протегнете ръце над главата си. Вдишайте и бавно повдигнете тялото си под ъгъл от 90 градуса. След това бавно се върнете надолу. Направете 3 серии по 15 повторения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама