Хората, които ходят бързо, са по-нещастни

  • Хората, които ходят бързо, са по-нещастни
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 05.03.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Според скорошно проучване, съвременните хора ходят много по-бързо от своите предшественици. Извървяването на 60 крачки ни отнема две секунди по-малко, отколкото преди 10 години. И въпреки че ходенето обикновено се счита за здравословно, то може и да каже много и за психическото състояние на човек.

Ето защо се поинтересувахме повече за бързото ходене и открихме, че...

Живеенето на бързи обороти може да бъде опасно

Въпреки факта, че ходенето и активният начин на живот са полезни за нашето здраве, има и друга истина. Съвременният живот ни тласка да живеем все по-бързо и по-бързо. Това може да е много стресиращо и да има отрицателни ефекти върху сърдечното ни състояние. Професор Ричард Уайсман и екипът му са засичали колко време е необходимо на 35 мъже и 35 жени, за да стигнат от точка А до точка Б, държащи мобилен телефон и 2 пазарски чанти. Изводът е, че когато ускорите темпото на човек, той спира да се грижи за себе си. С всички тези обаждания и имейли лесно може да не забележим какво се случва около нас.

Интересен факт е, че бързото ходене има лавинообразен ефект. „Благодарение“ на него, започваме да:

- Говорим твърде бързо

- Да се храним твърде бързо

- Ставаме раздразнителни, ако трябва да чакаме на среща/опашка/т.н.

- Мултитаскингът ни става втора природа

Психолозите са на мнение, че когато тези неща станат хронични, бързината води до все по-лошо използване на времето. Просто се претоварвате с неща, които трябва да направите в измислени от вас самите срокове. Емоционалното въздействие на този стрес може да бъде огромно, да предизвика разочарование и тъга.

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.