Йога за здраве и отслабване


Йога за здраве и отслабване
Снимка: iStock/Guliver

Отслабването е желана цел за много хора, но далеч не всички от тях разбират как е възможно да се отслабва с помощта на йога. Комплексите от упражнения, които се изпълняват, се разделят основно на два вида. Първият от тях е насочен към постигането на максимално състояние на покой и умиротворение на духа – упражненията, които се практикуват тук са по-леки и статични. За отслабване се препоръчва вторият вид йога упражнения – тук заниманията са по-силови и динамични, а целта, която се преследва, е максималното активизиране на вътрешната енергия и процесът на обмяна на веществата в организма.

Във всяка програма за отслабване съществува желязното правило, че колкото повече движение има, толкова по-добре е това за тялото. В йогата съществуват редица упражнения за отслабване, които успяват да задействат абсолютно всички групи мускули. Много важен момент при йогата е дишането – дори то може да има голямо значение за ефективното и дълготрайно отслабване, което искаме да постигнем.

И така, какво ни е необходимо за бързо отслабване с помощта на йога?

На първо място, това са правилно подбраните йога комплекси от упражнения, които се изпълняват активно, в динамичен вариант. Наред с това, дълбокото и интензивно дишане е голямата тайна на отслабването при йогата. То е много важен фактор и при други спортни занимания – пилатес, плуване и др. Дишането има такова голямо значение за отслабването, тъй като белите ни дробове са свързани с абсолютно всички потоци на енергия в тялото. Когато човек започне да диша правилно и дълбоко, той автоматично отприщва всички тези потоци на енергия. Енергийният потенциал на тялото се увеличава неимоверно и когато тя се натрупа в излишък в организма, стартира процесът по изгаряне на калории и съответно – на отслабване. Дълбокото дишане насища кръвта и клетките на тялото с кислород, благодарение на което чувствително се ускорява обмяната на веществата.

За да се наблюдава видимо отслабване на тялото няколко седмици след започване на практикуването на йога, е необходимо да се занимавате интензивно всеки ден в продължение поне на 30 минути. Процесът на отслабване в организма стартира на 20-тата минута от тренировката. Препоръчва се йога заниманията за деня да са за период не по-малък от 45 минути и не по-голям от 1 час.

Всички желаещи да отслабнат ефективно с комплексни упражнения по йога могат да се запишат в програма за отслабване, разработена от дипломиран лекар. За кратък период от време това коренно ще промени живота ви – ще се чувствате по-живи, изпълнени с енергия, позитивно настроени, с повече желание за социални контакти и повече творчески идеи. Опитайте, за да се убедите, че проблемът с излишните килограми има своето решение!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама