Странните диета и упражнения на Мерилин Монро


Странните диета и упражнения на Мерилин Монро
Снимка: Getty Images/Guliver

Предстоящият биографичен филм на Netflix за Мерилин Монро е идеалното извинение да надникнем в миналото на холивудската легенда отвъд хипер-сексуализирания ѝ публичен имидж. Разбира се, бихте могли да предприемете по-конвенционалния подход и да прочетете „Blonde“ на Джойс Карол Оутс за по-задълбочено разбиране на русата легенда. Днес обаче ще обърнем внимание на нейната „уелнес рутина“. Малко след като направила своя дебют на големия екран, Норма Джийн запознала широката общественост с ежедневните си тренировки в изданието от септември 1952 на вече несъществуващото списание Pageant.

„Честно казано, никога не съм смятала собствената си фигура за толкова изключителна, доскоро рядко се замислях за нея. Никога не съм се интересувала особено от спортове на открито, а и нямам желание да съм добра на тенис, плуване или голф. Сега прекарвам поне 10 минути всяка сутрин в тренировки с малки тежести. Разработих мои собствени упражнения за мускулите, които искам да запазя здрави, и знам, че са подходящи за мен, защото мога да ги усетя как работят и се напрягат, докато тренирам.

Лягам на пода до леглото си и започвам първото си упражнение. Това е проста рутина за стягане на бюста, която се състои от повдигане на тежести от пет килограма от позиция с разтворени ръце до точка точно над главата ми. Правя това 15 пъти, бавно. Повтарям упражнението още 15 пъти от позиция с ръце над главата. След това, с ръце под ъгъл от 45 градуса спрямо пода, движа тежестите в кръгове, докато се уморя. Не броя ритмично като трениращите по радиото – въобще не понасям упражнения, които ме карат да се чувствам задължена.

Казаха ми, че хранителните ми навици са абсолютно странни, но не мисля така. Преди да взема сутрешен душ, започвам да затоплям чаша мляко на котлона, който държа в хотелската си стая. Когато е горещо, счуквам две сурови яйца в млякото, разбивам ги с вилица и ги изпивам, докато се обличам. Допълвам това с хапче мултивитамини и се съмнявам дали някой лекар може да препоръча по-питателна закуска за работещо момиче, което бърза.

Всяка вечер спирам на пазара близо до хотела си и си взимам пържола, агнешки котлети или дробчета, които пека в електрическата фурна в стаята си. Обикновено ям четири-пет сурови моркова с месото и това е всичко. Трябва да съм отчасти заек, защото суровите моркови никога не ми омръзват… През последните месеци си изградих навика да се отбивам в салона за сладолед на Уил Райт за мелба след вечерните ми уроци по драма."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама