Супер ползи от тениса


Супер ползи от тениса
Снимка: iStock

Тенисът може да повлияе на практикуващия по два основни начина – психически и физически. Част от ползите, които можете да срещнете докато практикувате тенис, са следните:

•подобрена концентрация;

•подобрена координация на тялото;

•повишена издръжливост и бързина.

Тези ползи са само една малка част от всичко, което може да получите само като отделяте по няколко часа на ден. Редовното практикуване на тенис благоприятства сърдечно-съдовата система, тъй като при тениса се редуват висока и ниска интензивност на играта.

Тенисът е и прекрасен начин за поддържане на телесното тегло в нормални граници. Спокойно можете да замените тренировките в домашни условия с него, тъй като при него се редуват аеробна и анаеробна тренировка. Освен това, по време на игра на тенис вие тренирате голям процент от мускулите по тялото си.

Може би най-голямата ползва от тениса се изразява в развиването на концентрацията. В хода на играта развивате рефлексите си и реагирате по-бързо. Това става възможно, тъй като по време на игра е нужно изключително високо ниво на бдителност.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама