Тези 6 неща ще се случат, ако тренирате редовно


Тези 6 неща ще се случат, ако тренирате редовно
Снимка: iStock/Guliver

Ако не сега, КОГА е моментът да се погрижите за духа и за тялото си? Има толкова много причини да тренираме. Ето някои от тях:

Дълъг и здравословен живот

Спортът е основната гаранция за здравето и правилното развитие на човек! Редовната физическа активност има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, дихателната система, метаболизмът се ускорява, имунитетът се увеличава и ставате по-устойчиви на стрес.

Красив външен вид

Благодарение на редовното посещение на фитнес залата, мускулите ви ще станат по-еластични, вие ще сте по-привлекателни и грациозни. Упражненията са основният инструмент за постигане на идеалното тегло и съблазнителни форми!

Контрол на апетита

Изненадващо, но факт! Физическо натоварване регулира апетита. Ендорфините, които се освобождават от мозъка по време на тренировка, контролират апетита.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПОЛЗИ ОТ ПИЛАТЕСА

Благоприятен ефект върху мозъка

По време на тренировките мозъкът получава голямо количество кислород, паметта се подобря, а концентрацията се увеличава.

Здрав сън

Благодарение на редовните тренировки във фитнес залата, сънят ви ще е по-спокоен и здравословен. Ще сложите край на постоянното събуждане през нощта.

Чудесно настроение

Благодарение на химичните вещества, освободени в мозъка по време на тренировка (по-специално хормонът на радостта - ендорфин), чувството за тревожност, депресия, гняв и стрес изчезва далеч и за дълго време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама