Тези храни ще ви помогнат да изгорите повече мазнини


Тези храни ще ви помогнат да изгорите повече мазнини
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да отслабнете, не само трябва редовно да тренирате, но също така има определени храни, които ще ви помагат да изгорите повече калории. С тяхна помощ ще можете да свалите по-бързо излишните килограми и да влезете във форма.

1. Ананас

Ананасът ще ви помогне да изгорите повече калории. Той е богат на много фибри и въглехидрати, което означава, че ще ви даде енергия, достатъчна за една пълноценна тренировка. Също така ананасът съдържа голямо количество вода, така че тялото ви ще бъде добре хидратирано.

2. Лимонов сок

Всички са запознати с множеството полезни свойства на лимона. Може би обаче не знаете, че той засилва метаболизма, ако го приемате преди физическа активност. Препоръчително е да пиете чаша вода с половин изстискан лимон 15 минути преди началото на тренировката си. Той ще забърза метаболизма ви и ще ви помогне да изгорите много повече мазнини.

3. Банани

Tе съдържат изключително много въглехидрати и фибри, което означава, че ще ви дадат достатъчно енергия. Ще ви заситят и ще ви дадат нужните витамини. Много специалисти съветват да хапвате банан преди началото на тренировката си. Освен това, бананите ще ви накарат да се почувствате по-щастливи, а това ще направи тренировката ви по-приятна и лека.

4. Овесени ядки

Голяма част от специалистите твърдят, че овесените ядки са едно от най-добрите оръжия в борбата с наднорменото тегло и изгарянето на мазнини. Това се дължи на богатото им съдържание на фибри. Те ще ви дадат и нужната енергия. Специалистите препоръчват пълнозърнестите овесени ядки, защото ще ви заситят и няма да покачат кръвната ви захар.

5. Плодове + ядки

Тази комбинация е наистина много добра, когато става въпрос за отслабване. Това е така защото плодовете и ядките съдържат различни полезни вещества, които в комбинация могат да направят чудеса с тялото ви. Специалистите препоръчват да комбинирате храни, които са богати на фибри с храни, които съдържат полезни мазнини и протеини.

6.  Риба и морски дарове 

Може да ви се стори странно, но именно мазните риби като сьомга са много подходящи, ако искате да  отслабнете. Защо? Защото в основата си рибата и морските дарове съдържат голямо количество полезни мазнини, които помагат на тялото ви да бъде във форма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама