Как бързо да свалим температурата с натурални методи


Как бързо да свалим температурата с натурални методи
Снимка: iStock

Главната причина за покачване на телесната температура може да е слаб имунитет, сезонен вирус или инфекциозно заболяване. Температурата, по-ниска от 38 градуса, не трябва да бъде "парирана" с хапчета. С това може само да попречите на тялото да се бори активно с вируса, попаднал в него.

Ако температурата е причинена от студ и настинка, а не от по-сложни проблеми, може да се третира с някои народни средства и у дома.

Студени бани за смъкване на температура

28 градуса на водата е добре – по-ниската се използва само при екстремни случаи и САМО за възрастни. Можете да сложите във водата малко оцет. Достатъчно е 100 мл на 2 литра вода. Тялото се потапя за 3-5 минути, след това почива половин час. Процедурата се повтаря два пъти след смъкване на температурата под 37 градуса. Преустановява се и се прави отново само при нужда.

ИМА ЛЕК ЗА УЖАСНОТО ГЛАВОБОЛИЕ, ЕТО КАКЪВ

Жълтък с мед за сваляне на температура

Разбива се 1 яйчен жълтък с 1 с.л. мед и сместа се намазва върху гърдите по протежение на гръдната кост, по самите ребра, но не и върху сърцето. След това се налагат вестници или хартиено фолио за печене, като се внимава листа да не нареже болния. Прекарват се така няколко часа. Можете вместо хартия да облечете памучна тениска. Важното е да покрива намазката.

Белтък с оцет и сода за сваляне на висока температура при децата

Разбийте в купичка белтък и добавете към него 3 с.л. оцет и 1 щипка сода. Бъркайте до сравнително хомогенизиране, а след това намажете сгъвките на ръцете и краката, челото и китките. Някои дори съветват да се маже и при свивките на бузките на дупето, където граничат с краката. После оставете да подейства и отчетете резултата поне след 2 часа. През това време можете да изтривате старото количество с намокрена в студена вода марля и да нанасяте ново.

Най-важното при температура е да се приемат много течности, особено вода. Много подходящи са чайовете от липа, брезова кора, трицветна теменуга и малинови листа, както и малинов сироп, те смъкват температурата като предизвикват изпотяване. Залейте една супена лъжица от изброените билки с чаша гореща вода и оставете десетина минути да се запари.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама