От баба знам тези рецепти с хрян! Разширените вени останаха само неприятен спомен


От баба знам тези рецепти с хрян! Разширените вени останаха само неприятен спомен
Снимка: iStock

Използването на медикаменти за лекуване на разширени вени на краката винаги има опасност от появата на страничен ефект. Но приложението на народни средства, макар и да не е напълно безвредно, има много по-малко неприятни последици. Например листата от хрян за разширени вени са особено ефективно средство. Лекарството перфектно помага дори при старо заболяване и практически няма противопоказания.

Ефективността на листата от хрян при разширени вени се дължи на високото заздравяващо, противовъзпалително, прочистващо действие. Растението елиминира болката и подуването, възстановява кръвоснабдяването на засегнатите тъкани и регенерира кожата.

Използването на хрян вътрешно подобрява метаболизма, прочиства организма от токсините и шлаките.

За борба с разширените вени се ползват различни традиционни лекарства, но всички те са насочени към по-добро кръвообращение в крайниците. Хрянът за разширени вени е най-добър в начален етап на неприятното заболяване.

В по-късните стадии на заболяването растението е неефективно, част е от сложната терапия за облекчаване на състоянието на пациента.

За да може да има ефект  от лечението, нека да използваме дарбата на природата:

• Растението е нужно да се измие преди използване.

• Препоръчително е да нанесете листата с вътрешната страна.

• За да се улесни процедурата и да е по-голям лечебният ефект, листата се киснат във вряла вода или се затоплят върху горещи чинии.

• Компресът трябва да се закрепи с еластична превръзка и да се остави за цяла нощ.

Съвети:

В случай на алергично дразнене на кожата можете да поставите марля или превръзка под компреса.

Препоръчително е да се използват листа от хрян при разширени вени на курсове - поне 5 процедури през ден. След 2 седмици фитотерапията трябва да се повтори.

Билколечението трябва да се осъществява през лятото, когато хрянът расте, тъй като пресните листа действат по-ефективно.

Рецепти за външно приложение:

Най-популярното лечение на разширени вени е с компреси от пресни листа. През зимата е възможно да се използват сухи, заляти с вряща вода или да се прилагат лосиони от отвара от растението. Отличен резултат се получава чрез комбиниране на лековете.

Компрес от листа на хрян

За процедурата вземете цели или натрошени листа. В последния случай растението се минава през месомелачка и получената каша се маже върху част от марля. Компресът се слага върху болния крайник, завива се с прозрачно фолио и се превързва.

Хрян и мехлем на Вишневски

При изразени разширени възли и вени се препоръчва да се използва маз Вишневски. Намазва се на тънък слой върху болния крайник и се покрива със загрят лист от хрян. Превръзката престоява няколко часа, ако е възможно, за 2-3 дни. След изтичане на периода краката се измиват и процедурата се повтаря.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама