Няколко вредни навика, от която всяка дама трябва да се откаже


Няколко вредни навика, от която всяка дама трябва да се откаже
Снимка: iStock/Guliver

Всяка представителка на нежния пол, независимо от възрастта и семейното положение, мечтае да бъде привлекателна и се опитва да подчертае своята женственост. Въпреки това, не всяка успява. Има неща, които свеждат всички усилия до нулата и унищожават женствеността. Какво лишава жените от женствена привлекателност и чар в очите на мъжете?

Психолозите, заедно със стилисти и модни блогъри, определят няколко неща, които лишават момичетата и омъжените дами от женственост. Сред тях можем да открием следното:

Суетене

 С широк спектър от отговорности, включително както в работата, така и в домакинствата, в съчетание с отглеждането на деца, често се случва много жени да изпитват остра липса на време. Тя става причина за неравностойно поведение сред нежния пол. Те нямат време да мислят колко женствени и привлекателни изглеждат. Това ограбва очарованието на една жена. Суетата и женствеността просто не са съвместими.

Прекомерна социална активност

По правило ревностните активисти са самотни дами, които не са успели да се реализират като любима жена, съпруга и майка. От липса на любов и самота те се отдават изцяло на социалната дейност. Това унищожава възможността да бъдат женствени за своя мъж и другите хора.

НЕ Е ВАЖНО НА КОЛКО ГОДИНИ СТЕ, А НА КОЛКО СЕ ЧУВСТВАТЕ

Вършене на дейности, които не харесвате

Една жена е така подредена, че започва да свети отвътре, когато прави това, което обича, общува с хора, които обича. Тя се нуждае от зона на комфорт, която позволява да разкрие всички най-добри женски качества. Мъжете, напротив, трябва да напускат зоната на моралния комфорт по-често, така че, преодолявайки трудностите, да станат по-силни, да развият в себе си силни волни качества. Жените, които са принудени да правят това, което душата не обича, придобиват мъжки черти на характера, които ги лишават от очарованието на женствеността.

Навикът да се носят "мъжки" дрехи

Говорим по-специално за толкова обичани от много момичета панталони. Панталоните са удобни и могат да изглеждат много модерни и ефектни на една дамска фигура. Но постоянното им носене, отсъствието на богати и весели цветове в гардероба пречи на една жена да се разкрие пред света. Психолозите казват, че в гардероб на една дама трябва да присъстват женски дрехи - рокли, поли, красиви ризи. Дамският гардероб не трябва да бъде скучен, блед и груб! В красивите дрехи, които подчертават женствеността, всяка жена ще се почувства по-привлекателна и желана.

Пренебрегване на модни аксесоари като бижута, очила, шалове и шалове

 Всяка дама трябва да може да добави нещо красиво към образа си, използвайки ефектни малки неща, които подчертават нейната женственост и флиртна природа. Пълното отсъствие на бижута, часовници, или елегантни колани прави образа скучен, лишава го от ярки запомнящи се акценти. Това говори на другите за липсата на женственост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама