4 упражнения, които професионалните треньори никога не правят


4 упражнения, които професионалните треньори никога не правят
Снимка: iStock/Guliver

Макар да знаем разликата между планк и коремна преса, определено не сме професионалисти, когато става въпрос за фитнес. Може би понякога тайничко се чудим дали има упражнения, които професионалните треньори мразят. Е, ето какво точно избягват те.

1. Упражнения за крака с ремъци

Ако използвате ремъци, докато правите клякания или напади, това няма да ви помогне в дългосрочен план, тъй като ги използвате повече като водач, отколкото като патерица. Всъщност, ластиците и ремъците по никакъв начин не помагат за правилното движение, а по-скоро увеличават напрежението, помагайки ви да се задържите стабилни. Да, ефективността е неоспорима, но не е за "ежедневна употреба".

2. Уреди

Тук със сигурност е замесено и времето на професионалните треньори, които прекарват работния ден, обяснявайки на клиентите си как да използват правилно уредите. Но въпреки това, голяма част от треньорите смятат, че упражненията със собствено тегло са най-ефективни в дългосрочен план, тъй като няма риск от пренатоварване.

3. Топка "босу"

За тези, които не са запознати, "босу" е това нещо във фитнеса, което изглежда като отрязана на половина топка за йога. Въпросът е, че те трудно се използват безопасно и изискват доста практика и врeме.

4. Упражнения за корем

Разбира се, че никой треньор не пренебрегва корема си, а просто преосмисля начина, по който работи, акцентирайки на "ядрото". Ядрото включва както коремните мускули, така косите и долните мускули на гърба. Хората прекарват твърде много време, съсредоточавайки се само върху предната коремна мускулатура, без да осъзнават че всичко това е част от едно по-голямо цяло.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама