Доматена яхния със спанак


Доматена яхния със спанак
Снимка: foodieboulevard.bg

Идеална рецепта за летните жеги.

Необходими продукти:

500 мл доматен сос

100 г пшеничен зародиш (можете да замените с пшеничен гранулат, кайма или овесени ядки)

2 шепи спанак (или лапад)

2 печурки (или други гъби по желание)

50 г растителен (или класически) кашкавал

1 с.л. кокосово масло (можете да замените с гхи, краве/козе масло или тахан)

шепа сурови ядки по желание

сол на вкус

подправки по избор

Начин на приготвяне:

Изсипете доматения сос в уок тиган и го загрейте на среден котлон.

Добавете пшеничния зародиш, подправките, солта, кокосовото масло, спанака и ядките и разбъркайте добре. Захлупете и оставете да къкри.

Нарежете гъбите и настържете кашкавала. Добавете в тигана и разбъркайте.

Захлупете и гответе яхнията за около 20 минути или до пълно омекване на печурките.

Поднесете яхнията топла или студена.

Източник: foodieboulevard.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама