10 типа хора, на които НЕ трябва да вярвате


10 типа хора, на които НЕ трябва да вярвате
Снимка: iStock/Guliver

Някои хора имат способността да влияят негативно на нашето енергийно поле. След контакт с тях чувстваме стрес, раздразнителност и преумора. Избягването на такива хора е от съществено значение за личното ни здраве и благополучие.

Има няколко типа хора, които могат да отровят ежедневието ни. Повечето от тях се "хранят" със силни емоции и буквално се радват на нашата безпомощност.

Ако поради естеството на работата постоянно ви се налага да контактувате с такива хора, тогава първото правило на вашата собствена безопасност е да контролирате емоциите си. Трябва да се научите как да ги контролирате, за да не дадете шанс на енергийните вампири да ви използват за своите цели.

И така, как да разпознаете хората, които представляват реална заплаха за вас? Според експертите има няколко типа индивиди, контактите с които е по-добре да се ограничат.

1. Клюкари

Характерна черта на клюкарите е вълнението и радостта, които изпитват при обсъждане на проблемите и преживяванията на други хора. За да не попаднете в лапите на такива енергийни вампири, трябва да общувате с тях възможно най-малко. Ако контактът е неизбежен, не забравяйте, че животът ви засяга само вас, така че трябва да отговаряте на провокативни въпроси с едносрични думи или да обърнете разговора в друга посока. 

2. Темпераментни личности

Такива хора рядко могат да контролират собствените си емоции и буквално ни заливат със своите истории. Те са свикнали да обвиняват всички около себе си за собствените им проблеми. Тези личности постоянно оказват натиск върху другите с цел постигане на целите им.

ИНТЕРЕСНИ СУЕВЕРИЯ, СВЪРЗАНИ С ОГЛЕДАЛА

3. Вечните жертви

Тези енергийни вампири в началото са трудни за разпознаване. Можете да им съчувствате, да покажете емоции и да им помогнете, без да осъзнавате, че сте в капан. Но след известно време ще разберете, че животът им сякаш се състои от нещастия и трудни случаи, които според тях, само вие можете да разрешите. Използвайте законите на Вселената, за да попречите на такива хора да ви манипулират.

4. Обсебени от себе си хора

Тези хора влияят негативно на позитивните ни нагласи, принуждавайки ни да бъдем инструмент за изграждане на тяхното самочувствие и увереност. Често този тип енергиен вампиризъм провокира у нас намаляване на самочувствието, изолация, недоволство от нас самите и света около нас.

5. Завистливи хора

Завистливите хора могат да изкривят вашето мнение за себе си. Те влияят негативно на самочувствието ни. Винаги не са доволни от всичко в живота на хората около тях.

10 ФРАЗИ, КОИТО ИЗДАВАТ ЗАВИСТЛИВИТЕ ХОРА

6. Манипулатори

Манипулаторите често се крият се зад приятелството, събуждайки у нас чувство за дълг. Те не оставят жертвата си на мира, принуждавайки я да свърши необходимата работа вместо тях, като същевременно не се чувстват виновни. 

7. Диментори

Те се отличават със специална отрицателна енергия, поради която влияят на жертвите си. Присъствието на такъв човек в нашата среда издава внезапни промени в настроението, чувство на самота или дори втрисане. Песимистичното настроение на диментора бързо се предава на жертвата, което я кара да изпитва негативни чувства и дори депресия .

8. Хора, които винаги търсят скандали

Такива личности първоначално са негативно настроени и буквално жадуват за разправии. Стойте далеч от тях и не предизвиквайте агресията им.

9. Вечните критици

Такива личности се отличават със собствено мнение по всеки въпрос. Те определено ще ви разкажат за това, което правите в отрицателен план и няма да спрат да критикуват вашите действия при всякакви обстоятелства. 

10. Арогантни хора

Те са реална заплаха за вашето енергийно поле. Арогантните хора се опитват да станат лидери, оставяйки след себе си разочаровани от живота хора, склонни към чести промени в настроението и депресия. Жертвите им често са хора със слаб характер.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама