Хората, които те изоставят, не определят същността ти


Хората, които те изоставят, не определят същността ти
Снимка: iStock

Рядък и красив подарък е да обичаш дълбоко. Но за тези, които го правят, болката от загубата на някого може да бъде също толкова дълбока. Загубата на връзка или приятелство може да се усети като смърт на част от себе си. Сякаш истините, тайните, целувките и смехът, които са живеели между вас двамата, са загубили дома си. Сякаш спомените и обещанията, които сте дали, са се разпръснали като прах във вятъра.

Ако някой си е тръгнал от вас, тази загуба може да се почувства още по-болезнено. Това може да ви подтикне да се съсредоточите върху всички празни пространства, които сега са пред вас. Може да започнете да определяте себе си спрямо всичко, което са ви отнели и всичко, което са казали, че ви липсва.

ВРЕМЕТО МИ НЕ Е ТВОЕ, ЗА ДА ГО ГУБИШ

Но помнете, че вашата същност не се определя от загуба. Вашето наследство е това, което давате, начина, по който обичате и хората, които остават до вас.

Не сте дефинирани от тези, които не могат да намерят стойността във ваше присъствие. Не можете да бъдете определени и от онези, които не са знаели как да ви обичат правилно. Постоянно се „модифицирате” от любовта, дадена ви от тези, които ви избират ежедневно. Вие сте направени от любов – дума, винаги в действие, търсеща нови начини да ви намери, задържи и направи спомени.

Не сте дефинирани от тези, които са казали, че сте твърде много или твърде малко. Вашата стойност се определя от тези, за които сте достатъчно. За кого думите ви са достатъчно силни, за да ги повдигнат, присъствието ви е достатъчно топло, за да ги утеши, а докосването ви е достатъчно меко, за да ги омекоти? Да, тези хора ви определят.

Неспособността на някой да види стойността ви не означава, че тя не съществува. Не позволявайте на тяхното лошо зрение и липсата на емоционална интелигентност да се превърнат в бреме за вашата красива душа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама