Не е нужно да имаш план на живота си, за да стигнеш до финала


Не е нужно да имаш план на живота си, за да стигнеш до финала
Снимка: iStock/Guliver

Може би понякога се чувствате изгубени и объркани в това пътуване, което наричаме живот. Оглеждате се около себе си и сякаш всички останали знаят какво искат. Опитахте няколко идеи, защото звучаха добре, но никога нищо не грабна сърцето и вниманието ви. Нищо не ви удовлетворява. Трудно е да признаете това пред другите, които имат начертан план от-до.

Чувствате се уплашени, несигурни и разочаровани. Знаете, че сте интелигентен човек. Но липсата на посока ви съкрушава. Ако сте толкова умни, не трябва ли да знаете къде искате да отидете и какво искате да направите, за да повлияете по дори минимален начин на този свят? Не трябваше ли вече да сте намерили своето местенце? Свивате се и се срамувате от своята несигурност. Оставяте я да ви води и наставлява.

ДОМЪТ Е УСЕЩАНЕ, А НЕ МЯСТО ИЛИ ЧОВЕК

Приемате предложения и покани, които не искате, скитате се по странични улици, които чувствате изначално грешни. Знаете, че това не е вашето нещо. Но ако не знаете какво е, тогава какво друго можете да направите?

Това е мястото, където сте загубили пътя си, без да го знаете. Ако се провалите, няма кой да ви хване. Чували сте, че опитите и неуспехите са единственият начин да се издигнете, но не вярвате. Може да работи за другите, но не и за теб.

Заседнали сте в това чистилище между провала и истината, не вървите нито напред, нито назад, но въпреки това сте нещастни. Знаете, че няма връщане назад, но не можете да видите какво предстои и се страхувате да пристъпите към неизвестното.

Истината е, че никой не знае къде отива. Хората правят планове, но реално нямат нищо, освен настоящия момент. Съмнението е нормално. Страхът, за съжаление, също е. От вас зависи да решите как искате да подходите към този живот. Можете да признаете, че не знаете какво следва и да подходите към настоящето с любопитство, откритост и радост. Можете също така да живеете остатъка от живота си, съмнявайки се в себе си и пътуването си. Изборът е ваш.

Не е нужно да знаете къде ще стигнете. Животът се движи - с или без вашето участие. Не можете да спрете времето, но можете да се насладите на пътуването. Освободете се от притеснението какво предстои и се потопете в това, което е тук. Това е единствената тайна, която трябва да знаете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама