Животът е низ от разочарования, но само реакцията ти има значение


Животът е низ от разочарования, но само реакцията ти има значение
Снимка: iStock/Guliver

Разочарование - една от предвидимостите на живота. В един момент всички се сблъскват с това чувство на дълбока тъга, когато нещо или някой не се окаже точно това, което сме очаквали. Разочарованието е неизбежно.

Често най-важните хора в живота ни просто не са там, когато имаме нужда от тях. Това чувство на изоставеност може да ни накара да се чувстваме толкова ранени и разочаровани, че да ни тласне на ръба на емоционалния капацитет.

Разочарования има дори в професионалния живот. Можете да бъдете онзи трудолюбив, всеотдаен и знаещ човек с дългогодишен опит, но отново и отново да бъдете пропускани стане ли време за повишения. Разбира се, че е нормално да се чувствате демотивирани, подценени и недостойни.

Животът наистина е низ от разочарования, които могат да дойдат от родители и учители, нашите котви и защитници. Приятели могат необяснимо да се обърнат срещу нас. Партньорът може да ни предаде по най-опустошителния начин. Или може би стигаме до момент, в който осъзнаваме, че животът просто не се случва според очакванията ни.

ДОМЪТ Е УСЕЩАНЕ, А НЕ МЯСТО ИЛИ ЧОВЕК

Папа Александър казва: „Блажен е онзи, който не очаква нищо, защото никога няма да бъде разочарован.“ Но за хора, които мислят, надяват се и чувстват не е лесно да се живее живот при липса на очаквания.

Начинът, по който реагираме на разочарованията обаче, формира личността и устойчивостта ни на лоши преживявания. Не можете да контролирате отговора на Вселената спрямо вашите нужди. Хората не винаги ще реагират по начина, по който очаквате от тях. И когато отделите време да разберете това и да се помирите с фактите, можете да приемате по-добре хората в живота си.

Полезно е да бъдете отворени в разочарованието си и да го виждате не като неуспех, а като крива на обучение. Изживявайте негативните чувства, но се опитайте да не се затъвате в тях твърде дълго. Отстъпете малко назад, за да видите “голямата картина”, преценете преживяването и помислете обективно. Бъдете честни със себе си относно причините, поради които се чувствате така.

Имате силата да промените връзката си с тъгата. Можете да трансформирате тези негативни чувства в положителни действия и да продължите напред по конструктивен начин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама