След всичкото това време, още ми липсваш...


След всичкото това време, още ми липсваш...
Снимка: iStock/Guliver

Без значение колко време мина, все още те помня.

Сърцето ми все още копнее за твоите сладки думи и нежно докосване. Всички около мен са забравили за теб. За тях вече нямаш значение. Опитвам се да направя същото. Наистина се опитвам, но е невъзможно да се насиля да забравя някой като теб.

Бих избрала да те залича от живота си хиляди пъти, но за съжаление няма как. Твоето име е издълбано дълбоко в сърцето ми, превръщайки буквите му в неясни белези.

Хората идват и си отиват и с времето се научаваш да живееш с това, но отсъствието ти беше различно. То отне част от сърцето и душата ми. Отсъствието ти ме промени.

Няма друг начин да оцелееш от сърцебиене, освен да се откажеш от мъничкото си емоционално аз. Физически ще бъдеш добре, но емоционално и духовно винаги ще ти липсва онова парче, което си подарил на някого, и той го е отнел със себе си.

Това е рискът, който трябва да поема.

Никога не пускам надеждата, че един ден ще се върнеш при мен. Сърцето ми все още е притиснато към твоето. Очите ми все още търсят твоите сред тълпата. Всеки път, когато усетя аромата ти, сърцето ми подскача малко, а коленете ми отслабват.

ОБИЧАЙ МЕ ТИХО И МЕ ОТВЕДИ НА МЯСТО, КЪДЕТО ДУМИТЕ СА ИЗЛИШНИ

Всеки път се надявам да застанеш точно зад мен, готов да ме прегърнеш и да кажеш: „Съжалявам!“

Когато умът ми си почине, когато спра да се занимавам с всичко около себе си, ти се промъкваш в мислите ми. По някакъв начин се появяваш като неканен, но тайно добре дошъл гост.

Но нямам идея какво правиш сега, как изглежда животът ти. Не те следя. Не искам да знам нищо за живота ти сега, но понякога си задавам всички тези въпроси. Надявам се да си добре. И тайно се надявам да мислиш за мен. Поне малко...

Така живея. Ето как прекарвам дните си, когато си в мислите ми. Представям си живота си като нещо друго. Надявам се някой да върне часовника назад и да ти даде още един шанс да избереш - този път по различен начин.

Понякога гледам стари снимки и ми става хубаво. Все още сънувам ярки сънища за теб и се събуждам посред нощ, покрита с пот, очите ми са подути от сълзи, но трябва да бъда силна.

Бих могла да продължа с живота си, ако знаех, че нашата история е приключила. Но написахме само няколко глави заедно. Никога не сме стигали докрай.

Как мога да пусна нещо, което чувствам, че все още не е приключило? Как мога да се отдалеча от история, която не е завършена?

Не можех, но трябваше да те пусна. Надявах се, че никога повече няма да се сетя за теб. Но е невъзможно да забравя, че съществуваш. Знам, че истинската любов винаги намира начин да оправи нещата. Знам, че ако на двама души им е писано, те ще намерят пътя си един към друг.

Истинската любов никога не се предава. Истинската любов не изчезва. Понякога си взима почивка. Но това не означава, че няма да се върне с нови сили.

Надявам се, че и нашата любов един ден отново ще почука на вратата ми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама