За да бъдем щастливи, трябва да разбираме езика на любовта


За да бъдем щастливи, трябва да разбираме езика на любовта
Снимка: iStock/Guliver

Замисляли ли сте се защо някои двойки се провалят, докато други успяват да установят наистина щастлива връзка?

За първи път зададох този въпрос преди много години. След развода на родителите ми и много от тези около мен, този въпрос буквално изгоря в главата ми.

Истината е, че двойките, които запазват силни и хармонични отношения, притежават основни качества. Добрата новина е, че тези качества не се дават на човек от раждането му, а са умения, които могат да се придобият с времето.

Хората в щастливи отношения ​​са в състояние да се освободят от миналото, като не му позволяват да определи сегашната им връзка.

Трябва да издържим на раздяла. И понякога това е много трудно. Затова е важно да разберем, че раздялата не е в състояние да определи нас и бъдещите ни отношения.

Хората, които успяват да създадат успешни съюзи, са в състояние да пожелаят на бившия си партньор всичко най-добро и да продължат напред. Дори когато възникне разногласие в нова връзка, те не гледат към миналото, тъй като разбират, че настоящият им партньор е съвсем различен човек. Затова те се опитват да се отнасят към тази ситуация и към този човек с цялата справедливост, не го обвиняват за грешките на техния минал любовник.

Те знаят, че всеки има нужда от някакво лично пространство

Някои хора, влезли във връзка, буквално изчезват за останалия свят. Сигурна съм, че познавате такъв човек или може би сами попадате в подобна ситуация. Такива хора спират да общуват с приятели, семейство, престават да правят това, което обичат.

Но... единството в здравата връзка е невъзможно без поддържане на лично пространство. Нормално е да направите нещо сами, за да се отпуснете. И, разбира се, трябва да сте сигурни, че и вие давате на партньора същата свобода.

Те се учат на истинско общуване

Истинската комуникация е умение, което трябва да се практикува отново и отново. Подобна задача може да изглежда достатъчно трудна за хората, които се страхуват да говорят за това, което наистина чувстват.

Ключът към истинската комуникация е способността да създавате безопасна, обичаща среда в отношения, в които и двамата можете да се чувствате чути. Понякога е наистина страшно да говорим за истинските си желания и проблеми. Но това не е толкова страшно, колкото да съхранявате всичко това вътре в себе си.

7 знака, издаващи, че сте срещнали любов от минал живот

Те намират езика на любовта, който партньорът разбира, и го използват редовно.

Чели ли сте книгата на Гари Чапман „Петте езика на любовта“? Горещо я препоръчвам на всеки, който иска да подобри отношенията си.

Чапман твърди, че има пет основни езика на любовта: думи за насърчение, физическо докосване, време, помощ и подаръци. Когато определите основния си език и езика на вашия партньор, ще можете да задоволите всичките си нужди.

Те не живеят лъжливи очаквания.

Нашите партньори са хора като нас. Това се разбира от всеки, който е трябвало да живее с човек повече от няколко седмици. Всички ние имаме своите недостатъци, така че ще бъде несправедливо да очаквате половинката ви да е идеална.

Самосъмнението и слабостите, които партньорът притежава, просто правят него и връзката ви красиви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама