Причините, поради които мъжете напускат жените, които обичат


Причините, поради които мъжете напускат жените, които обичат
Снимка: iStock

Може да бъде умопомрачително да се опитате да декодирате защо мъжете напускат добрите жени, но истината е, че има много причини, поради които мъжът може да е нещастен в брака си.

Сексът липсва

Съпрузите са сексуални същества и това често е причината мъжете да напускат жените, които обичат. Техните хормони контролират много от това, което правят. Ако у дома им липсва секс , те може да започнат да търсят другаде, за да подхранват желанието си.

Ако не търсят афера, може просто да пожелаят да прекратят настоящата си връзка в полза на по-сексуално заредена връзка. Сексът не само е палав и забавен, но има и емоционални ползи.

Изследване, публикувано от Journal of Health and Social Behavior, установи, че сексуалната активност, особено тази, която води до оргазъм, предизвиква освобождаването на хормона окситоцин . Този хормон е отговорен за повишаването на настроението, намаляването на стреса и романтичната връзка между партньорите.

Колкото повече физическа интимност има в брака, толкова повече окситоцин е изпълнен с мъж. Този хормон е толкова силен; някои проучвания показват, че той е отговорен за моногамията при мъжете. Без окситоцин връзката ще пострада. Съпругът може вече да не се чувства емоционално или физически свързан със съпругата си.

АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА ТЕЗИ 4 НЕЩА, ВРЪЗКАТА ВИ НЯМА БЪДЕЩЕ

Той чувства, че е използван

Мъжете са естествени доставчици. Те са създадени с инстинкт за грижа, който ги кара да искат да защитават и осигуряват тези, които обичат. Но ако съпругът чувства, че е използван от жена си, може да иска да напусне връзката. Женените мъже напускат жените си отчасти, защото започват да се чувстват недооценени.

Едно изследователско списание предполага, че изразите на благодарност не само карат партньора да се чувства специален, но допринася за саморазрастване, по-голямо удовлетворение от връзката, повече ангажираност във връзката и засилено чувство на подкрепа.

Ако съпругът се чувства неоценен или че жена му е с него само заради парите му, той може да види в това причина да прекрати връзката.

Превръщате се в негова майка

Няма нищо секси в това да бъдеш с някой, който ти напомня за един от родителите ти. А жена, която третира мъжа си като дете, няма да поддържа здравословно брак за дълго време. Съпругът може да се откаже от жена си в полза на някой, който го кара да се чувства способен, мъжествен и желан.

Липса на емоционална близост

Дори мъжете, които са луди да споделят чувствата си, се нуждаят от емоционална близост в брака си. Емоционалната интимност е дълбока връзка, при която и двамата партньори чувстват сигурност, любов и доверие. А липсата на емоционална близост допринася за лошото здравословно състояние на връзката и може да е причината, поради които мъжете оставят жените, които обичат.

Липса на интелектуална стимулация

Мъжете искат да бъдат предизвикани от партньорите си. Жена, която има въображение, споделя мнението си и постоянно се учи, ще държи мъжа си на пръсти. От друга страна, ако съпругът чувства, че съпругата му вече не е психически стимулираща, той може да започне да губи интерес към брака им .

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама