5 безценни парични съвета от известни жени


5 безценни парични съвета от известни жени
Снимка: Getty Images

Известни бизнес дами? По-скоро бизнес оръжия. Тези известни дами, които сме виждали на екран или в медиите, постигат целите си сякаш с лекота - от правенето на ужасяващо успешни филми и управление на империя на драг куийн до наследяване на титлата “кралица”. Какво можем да научим от техния успех? Ето 5 важни урока за пари от тях.

Марго Роби: Изберете добрите хора

Марго Роби беше избрана за продуцент на изключително успешния филм за Барби (2023) много преди да бъде избрана за главната роля. Какво направи? Привлече безизвестната инди феминистка режисьорка Грета Геруиг в сценарист и режисьор.

Това не само предизвика огромен шум, но и няколко номинации за Оскар. Освен от това, филмът спечели 1,4 милиарда долара.

И така, какъв е урокът за парите? Като бизнесдама, избирането на добри хора е от ключово значение. Не известни, доказали се, а такива, които разбират идеите ви. Така че, не бързайте с процеса на наемане на кадри - работата в екип буквално кара мечтата да работи.

Вижте още: 7 съвета от инфлуенсър: Как да изградите своя образ в ерата на социалните мрежи

Тейлър Суифт: Вярвай в собствените си идеи

Изключително успешният филм на Тейлър Суифт, Eras Tour, е забележителен не само защото е най-касовият концертен филм на всички времена, но и защото певицата сама го финансира и разпространи.

Гениалността на този ход беше, че позволи на Суифт да намали разходите по турнето и да запази контрола. А самият филм струва само 10-20 милиона долара.

И така, какъв е урокът за парите? Добре е да вярваш в себе си и в собствения си успех. Не се нуждаете от традиционната система, за да свършите нещата, особено ако ви излизат далеч по-скъпо.

Трейси Елис Рос: Довери се на своя опит

Трейси Елис Рос е нещо повече от непо-бебето на певицата Даяна Рос – през 2019 актрисата и продуцент стана предприемач, като основа собствена марка за красота “Pattern Beauty”.

Като горд собственик на къдрици от смесен тип, Рос разбира трудностите при намирането на нежни, но ефективни продукти за измиване, оформяне и поддържане на коса с афро текстура. Вместо да остави празнината на пазара да остане, Рос се възползвала от своя опит, основавайки компанията.

Години по-късно компанията направи голям фурор, като си партнира с търговци на дребно като Ulta, Amazon и Sephora.

Нейният урок? Това, което сте, е уникално за пазара. Нека да блести!

Кралица Мери от Дания: Имайте резервен план

Датската кралица Мери устоя на критиките, когато стана ясно, че тя и нейният кралски съпруг са обявили своята швейцарска вила в Airbnb. Тъй като датското кралско семейство е на държавна издръжка, те не могат да купуват имоти без одобрение от правителството. Оказа се, че са използвали собствените си пари.

Какъв е урокът тук? Богатите хора получават пари от активи, като инвестиционни имоти, акции или спестовни сметки с висока лихва, а не доходи. Добре е да имате резервен план, който да допълва вашата заплата/

Трикси Мател: Парите са просто инструмент

Международно успешната драг кралица, бизнесдама и YouTuber Трикси Мател е освежаващо откровена по отношение на парите и може би има галактическо мислене за богатството.

Мател е израснал „под-под прага на бедността“, но оттогава се е превърнал в истински калифорниец. Неговата история е доказателство за работната му етика и бизнес проницателност, но драг кралицата също знае да бъде внимателна и здрава в отношенията си с парите.

Вижте още: 7 страхотни идеи как да спечелите пари от хобито си

В най-новото си видео с въпроси и отговори Трикси признава, че може да е трудно да се говори за пари, но тя черпи най-голям смисъл от тях, като се готви за пенсиониране и помага на майка си и сестра си.

Урокът тук? Парите са инструмент за постигане на цели, спестяване за бъдещето и изживяване на вашите ценности. Това не определя кой сте вие и има здравословни начини да говорите за това.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама