6 мощни начина да развиете самодисциплина


6 мощни начина да развиете самодисциплина
Снимка: iStock

Днешните успешни хора не са били успешни, когато са започнали своето пътуване. Основният навик, който са възприели и който е допринесъл за успеха им, е самодисциплината. Тя им помага да бъдат последователни в работата си, да преследват целите си, използвайки времето и уменията си по най-продуктивния начин.

Можете да се научите да бъдете самодисциплинирани, да имате по-силна водя, като правите определени неща. Ако искате да поемете контрола над вашите навици и избори, ето 6 мощни начина да го постигнете.

1. Осъзнайте вашите слабости

Всеки човек има някои слабости и хората, които ги признават и работят последователно върху тях, за да ги превърнат в свои силни страни, определено успяват в живота. Често хората се опитват да прикрият слабостите си или се преструват, че не притежават такива. Можете да се научите на самодисциплина само ако притежавате недостатъци, но се опитате да ги преодолеете, като работите усилено върху тях.

Вижте още: Проучване: Хората на Балканите работят най-много

2. Предизвикайте себе си

Практикувайте самодисциплина, като просто предизвиквате себе си. Можете да подобрите самодисциплината си, като премахнете основните си съблазни от живота си. Ако искате да сте здрави, но сте любители на нездравословната храна, изхвърлете я и съзнателно я подминавайте в магазина. По същия начин, ако искате подобряване на вашата производителност на работа - или изключете мобилните си известия, особено от социалните мрежи, или ги поставете без звук. Минималното разсейване и увеличените предизвикателства ще ви направят по-фокусирани върху постигането на целите ви и ще подобрят самодисциплината ви.

3. Поставете си ясни цели и план за изпълнение

Ако искате да се научите на самодисциплина, трябва да изясните визията си и да зададете ясен план за изпълнение, който ще ви помогне да останете фокусирани върху това, което трябва да направите.

4. Учете се от препятствията

За да успеете, ще се наложи да направите някои жертви - на време, пари, усилия... Често пъти сте много по-близо до крайния си успех, но точно преди това се отказвате, защото сте се сблъскали с едно последно препятствие, което трябва да преодолеете, за да постигнете най-накрая целта си. Само не забравяйте, че винаги, когато срещнете трудност, продължавайте и работете упорито, така ще се научите на самодисциплина.

Вижте още: 35 съвета, които ще ви помогнат да забогатеете

5. Всеки ден преразглеждайте целите си

За да овладеете самодисциплината, е важно да имате предвид по-голямата картина. Просто помнете защо правите това, което ще ви позволи да предприемете необходимите действия, за да постигнете целите си. Не работете безсмислено. Често хората постигат някои по-малки цели и забравят това, за което са започнали да работят в началото. Затова е хубаво ежедневно да преразглеждате целите си, като имате предвид бъдещето си.

6. Работете върху дългосрочното възнаграждение

Не на последно място, ако искате да се научите на самодисциплина, трябва да мислите дългосрочно. Мислили ли сте къде ще бъдете през следващите години? Работите ли достатъчно, за да превърнете целите си в реалност? Успехът никога няма да дойде при вас за една нощ, но трябва да промените живота си до степента, в която успехът ви иска. Работата само по текущи въпроси никога няма да ви позволи да постигнете големите си цели.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама