Никога не казвайте тези 5 неща на шефа

  • Никога не казвайте тези 5 неща на шефа
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 12.02.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

На почти всички ни се е случвало в някакъв момент да кажем погрешното нещо на погрешния човек. Обикновено се извиняваме и въпросът е забравен.

Когато обаче "погрешният човек" е шефът, ситуацията става доста неловка. А и може да има тежки последици за кариерата ни - да загубим повишение, на което сме се надявали, или дори да ни уволнят.

За да избегнете такава катастрофа, вижте кои са петте неща, които Business Insider съветва никога да не казвате на началника си.

1. "Не мога да понасям колега Х и не желая да работя с него/нея."

Шефовете не би трябвало да се занимават с дребни спорове между служителите. А и говоренето зад гърба на някого кара самите вас да изглеждате зле. Ако положението с колегата е нетърпимо, ви препоръчваме друг подход - посочете нещо конкретно, което не е свършил, и предложете решение.

2. "Ама досега винаги сме го правили по този начин."

Никой не харесва служителите, които не са готови за промени. Трябва да сте гъвкави и отворени към нови неща, да търсите начини за по-ефективно свършване на работата. Когато шефът ви помоли да направите нещо по-различно, отговорете положително, но поискайте да ви разясни в детайли какво има предвид.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ НЕЩА ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.