Растенията в офиса оказват положително въздействие на служителите


Растенията в офиса оказват положително въздействие на служителите
Снимка: iStock/Guliver

Природата винаги е имала благотворно въздействие върху здравето на хората. Но когато живеем в града и работим в офис е наистина трудно да се докоснем до нея. За щастие, стайните растения носят доста позитиви. 

Те повишават продуктивността и креативността на служителите, смята специалистът Джо Ламбел. Думите му за неочакваното полезно свойство на домашните цветя са цитирани от "HuffPost".

Вижте още: 5 неща, които милениалите търсят на работното място

Ламбел описва саксийните цветя като средство за понижаване на сърдечния ритъм и успокояване. Освен това, според него, зеленината абсорбира повечето от вредните за човека съединения алкани и бензени, които проникват от улицата.

"Доказано е, че наличието на растения на работното място действително може да повиши производителността с до 15 %. Трудно е да се повярва, но работата в пространство, в което се усеща чистота и свежест, оказва влияние върху нагласите и нивата на мотивация на служителите", каза специалистът.

Ламбел добави, че хората се чувстват по-креативни и изпълняват творчески задачи по-бързо в пространства, декорирани с жива зеленина.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама