5 неща, които милениалите търсят на работното място


5 неща, които милениалите търсят на работното място
Снимка: iStock

За всички хора милениал е другото име на поколението ,,Y” – да, същото, което е след „Х“ и това преди „Z”. Иначе казано – родените след 80-та година и преди 96-та. Основно за тях е, че отричат традициите, имат високо самочувствие и обичат да са в центъра на вниманието. Данните показват, че милениалите получават най-много предложения при търсенето на работа, тъй като са перфектната симбиоза между технологичния напредък и работната етика на стария аналогов свят. И така, как бизнесът остава конкурентоспособен и привлича най-добрите таланти? Ето 5 неща, на които милениалите обръщат внимание по време на търсенето на работа.

Вижте още: 6 мощни начина да развиете самодисциплина

1. Корпоративно обучение

Милениалите търсят работа, където могат наистина да се потопят във всички аспекти на бизнеса, да се учат бързо и да окажат положително въздействие отрано. Ефективното включване и предоставяне на възможности за учене и развитие на милениалите допълнително ще ги мотивира на работното място.

2. Ясна цел

Почти 80% от младите милениали казват, че „ще бъдат по-мотивирани и по-отдадени на работата си, ако чувстват, че техният работодател има положително въздействие върху обществото“. Показването как работата им добавя стойност и оказва влияние е чудесен начин да поддържат служителите ангажирани.

3. Работна култура

Приобщаващата работна среда внушава чувство за общност, създава прозрачност и насърчава сътрудничеството между служителите. Милениалите по-специално искат да бъдат включени в процеса на изграждане и поддържане на страхотна работна култура. Може да е всичко - от по-честа обратна връзка до тиймбилдинг.

4. Гъвкавост

Милениалите са постоянно свързани с работата си, което означава, че не е необходимо физически да са на работа, за да работят. Тези хора се справят най-добре с ясни инструкции и конкретни цели, съответно мениджърите им трябва да се „фокусират върху това дали задачата се изпълнява добре и навреме, вместо къде или как изпълняват задачата.“

5. Отговорности

Милениалите признават мястото си в служебната йерархия, но искат да бъдат овластени да говорят, да управляват и да поемат ръководството при важни задачи. Това не означава, че милениалите не се нуждаят от насоки или помощ по пътя си, но наличието на мениджър, който наистина вярва в уменията, способностите и потенциала на своя служител, оказва огромно влияние върху щастието и успеха им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама