Как да си поискате повишение и да го получите


Как да си поискате повишение и да го получите
Снимка: iStock

Когато желаете повишение на работа, е важно да се подготвите и да представите качествата и постиженията си по най-добрия начин. Ето няколко стъпки, които можете да следвате.

Подгответе си аргументи

Проучете внимателно изискванията и отговорностите на по-високата позиция, която желаете. Сравнете ги с вашите текущи умения, опит и постижения. Използвайте конкретни примери, които доказват вашите професионални качества и лоялност.

Вижте още: 5 кариерни мита, в които трябва да спрете да вярвате

Създайте план за развитие

Покажете вашата амбиция и желание за развитие. Изгответе план за това как ще се развивате и как ще допринесете за компанията на по-високата позиция. Подчертайте новите умения, които ще придобиете и как те ще помогнат за постигане на работните цели.

Подгответе се за срещата с ръководителя си

Ясно представете вашите аргументи и план за развитие. Покажете увереност в собствените си способности и предимства. Бъдете готови да отговаряте на въпроси и да обсъждате причините, поради които си заслужавате повишение.

Вижте още: 4 навика на жените, които винаги имат достатъчно пари

Бъдете настоятелни, но не прекрачвайте границата

Изразете ясно и конкретно вашите цели и желания. Покажете, че сте готови да поемете повече отговорности и да допринесете за успеха на организацията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама