Страхотни упражнения, които може да правите в офиса на бюрото си


Страхотни упражнения, които може да правите в офиса на бюрото си
Снимка: iStock

Ако вашата професия е свързана с работа пред компютъра осем часа на ден, може би не е чудно, че вие ​​- като много други хора по света, страдате от болки в гърба. Проучване от 2021 г. e установило, че 48% от хората, които работят на бюро, са имали болки във врата и гърба. С течение на времето това може да доведе до хронични проблеми, намален обхват на движение и дори главоболие от напрежението в мускулите.

Вижте още: 3 сутрешни разтягания, които незабавно ще повишат енергията ви

Добата новина е, че има чудесни упражнения, които могат да се правят от бюрото в офиса, за да облекчите напрежението в мускулите.

1. Разтягане на врата и раменете

Разтяганията, които отпускат врата и раменете ви, са чудесни, тъй като това са области от тялото ви, които натрупват най-много напрежение през работния ден.

Седнете изправени на стола си и леко наклонете дясното си ухо към дясното рамо. Изпънете лявата си ръка надолу и настрани, за да задълбочите разтягането по лявата страна на врата и рамото. Задръжте така за около 20 секунди и след това сменете страните.

Редовното правене на това разтягане помага за удължаване на мускулите, освобождаване на напрежението и увеличаване на притока на кръв към зоната, намалявайки дискомфорта и подобрявайки общото благосъстояние на тялото ви.

Вижте още: Вакум с корема топи магически мазнините, ето как (ВИДЕО)

2. Издърпване на ръката над главата

Друго просто разтягане, което може да подобри вашата гъвкавост и да освободи напрежението, е издърпването на ръцете над главата. Вдигнете едната си ръка над главата и я огънете в лакътя. С другата си ръка хванете лакътя и леко го дръпнете към главата си, разтягайки трицепсите си.

3. Разтягане на подколенно сухожилие в седнало положение

Стегнатите подколенни сухожилия са често срещан страничен ефект от седене за продължителни периоди. С течение на времето това може да допринесе за дискомфорт и болка в долната част на гърба и бедрата, да ограничи подвижността и да повлияе на позата.

За да разтегнете този мускул, бутнете стола си от бюрото, изпънете единия крак пред себе си с пета на пода и пръсти на краката, сочещи нагоре. Наведете се леко напред от бедрата, докато почувствате разтягане в задната част на бедрото, и задръжте тази поза за около 20 секунди, преди да смените крака.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама