Свежари в час с добра подготовка за първия учебен ден


Свежари в час с добра подготовка за първия учебен ден
Снимка: Envato

Когато станеш майка, често се сблъскваш с много неща за първи път. Първата усмивка, първите зъбки, първото “мамо”. И всичко това те кара да се чувстваш така сякаш можеш да се справиш с предизвикателствата, които ще се изпречат на пътя ти. 

Тогава обаче идва онзи ден - първият учебен ден. Ден, който тества волята за оцеляване на всяка майка, особено, ако ѝ се случва за първи път. Интересното е, че с времето обаче не винаги става по-лесно и определено има причина първият учебен ден да те кара да се чувстваш така, сякаш всяка година всичко ти се случва за за първи път, а ти си нямаш идея “как стана така” и защо отново не успяхте да се подготвите навреме. 

Подобна ситуация води до две неща. Кисел ученик и още по-кисели родители, а никой не иска да прекара така тези най-важни моменти от живота на своето дете, нали? Затова решението е просто - планиране. 

Ако трендът с онези дебели бележници, с подплатени корици, в които някои дами се кълнат, ти се е струвал смешен досега, то помисли отново, защото всъщност това е един от начините да се справиш с треската на първия учебен ден.  Добре организиран списък и още по-добре организиран магазин те делят от това да сте най-добре подготвените свежари в час.  

От къде да започнем?

Раница, пособия за писане и тетрадки. Това е основното, за което да помислим. Предварително вече знаеш какви часове ще има детето, затова можеш лесно да пресметнеш колко тетрадки трябва да си вземете, за да сте подготвени по всички предмети. Химикали, моливи - различни видове, разбира се, защото всеки учител има специфични изисквания. Нотни тетрадки, гумички и какво ли още не, за да бъде несесерът на твоя ученик зареден с всичко, което госпожата може да поиска, а той свежо да ѝ отговаря “разбира се госпожо, имам, мама ми е взела всичко”.

Разбира се един свеж ученик се нуждае и от свеж гардероб за новата учебна година. Трябва да се подготвят дрешки, които да отговарят на нуждите на детето. И тук започва да става сложно. Трябва да минеш през поне няколко магазина, за да заредиш всичко необходимо. Но, дали е така? Всъщност има и доста по-лесен начин.  Lidl вече стартира своята Back to school кампания за всички свежари в час, а филиалите на веригата са добре заредени с необходимите учебни материали, дрешки, та дори и някои полезни мебели, които да добавиш в стаята на своето дете. Като например детска етажерка в два различни вида. Освен това Lidl предлага и различни видове спортни блузи и панталони за жадните за знания малки ученици. 

Е, разбира се понякога животът ни увлича и не винаги можем да се подготвим за първия учебен ден две седмици по-рано. Тогава обаче знаеш, че във всеки един момент, можеш да отскочиш до най-близкия Lidl и отново да заредиш чекмеджетата у дома с всичко, което ще ти потрябва. А кой знае, на излизане може да грабнеш и нещо за себе си, защото добрата подготовка заслужава награда. 

Един свеж и вкусен сладолед е винаги добра идея, на която ще се зарадваш не само ти, а и всички у дома.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички