8 начина да си простите, за да продължите напред


8 начина да си простите, за да продължите напред
Снимка: iStock/Guliver

Наранили ли сте някого, когото обичате, поради грешни решения? Измъчвате ли се заради тези невинни грешки, които сте направили?

Да, всяка грешка има последствия и трябва да се сблъскате с тях. Въпреки това, помнете, че като всички останали, вие заслужавате втори шанс в живота. Затова спрете да се измъчвате и се научете да си прощавате - няма безгрешни хора!

1. Преодолейте грешките си

Спрете да обвинявате себе си. Това, което е направено, е направено, така че е безсмислено да се обвинявате непрекъснато. Това вече се е случило и да наказвате себе си не би променило нищо.

2. Починете си

Добре е да си отдъхнете от суматохата. Позволете си малко почивка, като отидете някъде другаде за няколко дни или седмици. Ако е възможно, докато сте далеч, не проверявайте социалните медии и прекъснете всяка форма на комуникация, която би позволила лошите мисли отново да се върнат,

3. Помолете Бог за прошка

Колкото и голяма да е била грешката ви, Бог е верен и винаги прощава на онези, които искрено се покаят и молят за прошка.

СМИСЪЛЪТ НА НАШИЯ ЖИВОТ Е ДА НАМЕРИМ СВОЕТО СОБСТВЕНО ЩАСТИЕ

4. Бъдете смирени, за да поискате прошка от хората, които сте наранили

Независимо дали ще ви простят или не, смело се изправете срещу тях и искрено се извинявайте. Премислете всичко, което искате да им кажете и бъдете честни както с тях, така и със себе си.

5. Простете на тези, които са ви причинили болка

Ако искате да спрете да се измъчвате и да се почувствате по-добре, първо се научете да  прощавате на тези, които са ви наранили.

6. Спрете да си припомняте грешките си

Постоянното мислене за вашите неуспехи ще доведе само до депресия. Спрете да мислите за случилото се и продължете напред.

7. Фокусирайте вниманието си върху продуктивни неща

За да предпазите ума си от миналото, концентрирайте се върху работата си, обучението или всякакви продуктивни дейности. Правете неща, които ви зареждат положително.

8. Намерете сили в подкрепата на вашето семейство и приятели

Бъдете силни за тези, които продължават да се придържат към вас, въпреки случилото се. Нека вашето семейство и приятели ви помогнат.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама