Болна бивша балерина с трогателно изпълнение (ВИДЕО)


Болна бивша балерина с трогателно изпълнение (ВИДЕО)
Снимка: Youtube

Всички знаят какво е Алцхаймер, но малко хора са усетили мъката от това мозъчно нарушение, което причинява проблеми с паметта, мисленето и поведението. Ето защо този сърцераздирателен клип на бивша балерина, страдаща от Алцхаймер, стана популярен за часове и просълзи милиони интернет потребители.

Марта Гонзалес е бивша прима балерина, танцувала на сцената на балета в Ню Йорк през 1960 година. Тя страда от загуба на паметта и други нарушения, които я приковават в инвалидна количка на по-късна възраст.

БОЛНА ОТ КОРОНАВИРУС С ТРОГАТЕЛНО ПОСЛАНИЕ КЪМ МЕД.СЕСТРА ГЕРОЙ

Преди Марта да почине миналата година, тя е заснета да слуша „Лебедово езеро” на Чайковски, докато има час по музикална терапия от фондацията “Music to wake up”. Видеото е пуснато в социалните мрежи чак сега от хореографа и театрален режисьор Арлин Филипс. След като чува музиката, толкова позната не само на ушите й, но и на душата й, Марта започва да движи ръцете си, за да танцува рутината, която е правила преди много десетилетия. Покъртителното видео съдържа и архивни кадри от изпълнението, когато тя танцува „Лебедово езеро” през 1967 година. По всичко личи, че способността на музиката да докосва спомените и емоциите, които хората с деменция пазят някъде в ума си, помага да се осигури много ценна връзка с миналото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама
Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама