Хубавите неща идват при тези, които могат да чакат


Хубавите неща идват при тези, които могат да чакат
Снимка: iStock

Добрите неща се случват на тези, които умеят да чакат, които знаят стойността на търпението, чиито постижения са извлечени чрез всеотдайност, усилия и издръжливост. Защото всичко, което изисква темперамент от нас, излъчва ореол на ентусиазъм и надежда около нас.

Обичам хора, които знаят, че между "засаждане и сеитба" има много "молене и чакане". Защото е жизненоважно да бъдем силни, когато сме изправени пред отчаяние, да не се объркваме, когато сме изправени пред несигурността и да чакаме с надежда, макар да не знаем кога всичко, което желаем, ще пристигне.

Не забравяйте, че пролетта също се завръща!

Със сигурност неведнъж сте чували „Не правете грешката да вземате постоянни решения поради временни емоции.“ Тази фраза говори за голямата стойност на търпението, способността да се успокояваме и да поставяме нещата в перспектива.

Защото ако действаме, без да чакаме най-доброто време, вероятно си причиняваме собствени неуспехи. Което ще ни разруши и ще ни затрудни много да намерим надежда сред собствените си емоционални развалини.

Знанието как да чакаме изисква търпение да познаваме себе си, да спрем да разсъждаваме и да се чувстваме сигурни в себе си. Това са аспектите, които трябва да насърчаваме, за да съзерцаваме света с по-голямо разбиране и разум.

И така, търпението е дар, който изисква познаване на импулсивността и безсмислеността. Само чрез него можем да достигнем нещата, които желаем, без да плащаме много висока цена за това. Но какво можем да направим, за да култивираме търпението си, да бъдем по-благоразумни и да се научим да чакаме?

Дишайте!

Дишането дълбоко винаги е добър ресурс, който да ни помогне да разсъждаваме върху нещата. Нека просто кажем, че по някакъв начин предлагаме на вътрешния си диалог пауза.

5 КЛЮЧА КЪМ БЛАГОПОЛУЧИЕТО

Открийте причината за вашето бързане и нетърпение

Помислете за причините, които ви карат да действате по импулсивен и нетърпелив начин. Организирайте времето си и поставете нови приоритети за себе си. Това ще ви помогне да опознаете себе си и ще ви успокои по време на интензивни моменти.

Определете нещата или хората, които засилват вашето нетърпение

Понякога хората или ситуациите около нас пораждат конфликти вътре в нас, което ни кара да действаме без да мислим. Помислете за това и се опитайте да го имате предвид.

Отделете време и очаквайте неочакваното!

Култивирането на дарбата на търпението изисква умереност, подобно на всеки друг тип обучение. Ето защо трябва да практикувате толерантност, когато четете книгата от собствения си живот, да я пишете и пренаписвате, и да се наслаждавате на всеки бекграунд и всяка нова усмивка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама