Как да се справим със страховете си


Как да се справим със страховете си
Снимка: iStock/Guliver

Кои са най-големите ни страхове? Откъде идват? Как да се отървете от тях и може ли страхът да донесе нещо положително? Хората като цяло се страхуват от много неща. Дори от мнението на другите. Но има три страха, с които всички се сблъскват.

Страх от смъртта

Изглежда, че почти всички хора се страхуват от смъртта и как изглежда тя. Въпреки че някои вярват в прераждането и дори твърдят, че си спомнят някои неща от миналия си живот или сънуват починали близки, които им говорят, истината е, че един ден ще се сблъскаме със смъртта. Но защо се страхуваме от нея? Защото човешкият ум гледа много тясно към света. Не защото работи лошо - просто защото колкото по-малко време ви остава, толкова повече време искате да имате! Следователно страхът от смъртта подтиква човек към творчество. Това може да се нарече мотивационен механизъм.

15 НАЧИНА ДА ОСТАНЕТЕ ПОЗИТИВНИ В ТРУДНИ СИТУАЦИИ

Страх от истината

Ако човек се страхува да каже истината - на себе си и на света около него, това означава, че обстоятелствата в живота му изобщо не му се струват добри. Но истината обаче си струва да се признае. Защото когато си кажеш нещо на глас, каквото и да е било, ако приемеш, че това е твоят живот, по някакъв начин е по-лесно да го приемеш. И започвате да се отдалечавате от този живот, който не ви харесва, защото най-накрая признавате, че, не ви харесва, не го искате и сте готови да промените нещата.

Страх от самота

Страхът от самотата просто говори за невъзможността да повярваме в себе си. Имаме постоянна нужда от подкрепа, от някой, който ни вярва и ни бута напред. И ако се отървете от страха от самотата, получавате луксозно поле за действие!

Техника за облекчаване на страха:

Не бягайте от страховете си. Трябва да си признаете: да, страхувам се. И погледнете собствения си страх в очите! Колкото по-решителни сте, толкова по-скоро страхът ще си отиде. И след това - преминете към следващия страх и към следващия... В един момент те ще започнат да се изпаряват още преди да ги погледнете. Най-важното е да се отървете от собствения си страх от решителност. Бъдете смели и вижте как израствате и се сбогувате със страховете си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама