Не всеки може да оцени добротата ви, затова внимавайте към кого я проявявате


Не всеки може да оцени добротата ви, затова внимавайте към кого я проявявате
Снимка: iStock

Този свят не е съвършен и не винаги добрите хора са възнаградени за добрите си дела. Понякога дори става така, че точно те са тези, които страдат най-много.

Запомнете, че не трябва да бъдете "твърде любезни". Прекомерната доброта е изпълнена с проблеми. Така че, ако сте твърде добър човек, може би вече сте попадали на следните неща:

Били сте използвани

В конкурентна среда се препоръчва да бъдете любезни, но не можете да бъдете твърде мили. Другите хора се състезават с вас за превъзходство и затова трябва да се биете. Можете дори да бъдете манипулирани от другите, защото те искат да са над вас. Не позволявайте на никой да ви използва. Следете ситуацията и действайте според нея.

Безразличието на другите

Не всички хора са състрадателни. Някои от тях ще направят всичко, за да постигнат това, което искат. Не им пука за чувствата на другите. Те са егоисти и най-вероятно дори не осъзнават това. За тях това обикновено може да е в реда на нещата или те просто са престанали да бъдат мили в някакъв момент. Но трябва да сте настойчиви. Заявете нуждите си.

Знам, че не искате да изглеждате като груб или зъл човек, но не трябва да търпите лошо отношение.

Проблеми с доверието

Мнозина гледат на добротата без причина като на нещо подозрително. Не се тревожете за това. Те не могат да бъдат обвинявани. Изразете мнението си, бъдете търпеливи и един ден те определено ще ви отговорят с любезност.

НЕЩА, КОИТО Е ДОБРЕ ДА ПОЧНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ЗА СЕБЕ СИ

Изкривяване на възприятието

Всички искаме да сме в добра компания. Най-добрият вариант е, когато добър човек е заобиколен от същите добри приятели. С тях той се чувства в безопасност. Но понякога поради самодоволството си добрите хора започват да помагат на тези, които не го оценяват. И в крайна сметка, това ги наранява. Затова трябва да се грижите за себе си.

Неразумно извинение

Добрите хора не обичат да виждат страданията на други хора. Следователно, дори и при липсата на вина, те все още молят за прошка, така че другият човек да се чувства щастлив. Проблемът обаче е, че извинението означава, че се признавате за виновни. Тоест, извинявайки се, поемате отговорност, въпреки че не сте виновни за нищо.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама