Понякога човек просто е изморен. Нито е сърдит, нито е самотен, нито е влюбен, а просто изморен


Понякога човек просто е изморен. Нито е сърдит, нито е самотен, нито е влюбен, а просто изморен
Снимка: iStock/Guliver

"Просто съм изморен." Когато хората ви питат какво не е наред, отговаряте ли по този начин?

Казвате, че съм уморени. И точно така се чувствате. Нито самотни, нито влюбени или разлюбени, а просто уморени.

Уважението е двупосочна улица - ако искате да го получите, трябва да дадете

Много често с усмивка казвате, че може би не сте се наспали...Но дълбоко, дълбоко под всички фалшиви усмивки и шегите, които правите, за да облекчите настроението, знаете, че това не е всичко.

Може да сте уморени, да, но знаете, че сънят няма да поправи това. Защото изморена е всъщност вашата душа.

Защото това е животът, от който ви е писнало. Омръзнало ви е хората да се отнасят с вас по лош начин. Уморихте се да се чувствате сякаш нямате бъдеще. Писнало ви е да се губите в собствената си глава, да се давите в мислите и съмненията в себе си, които ви досаждат всяка секунда, докато се борите да държите главата си над приливите и отливите.

Никога не давайте от времето и енергията си на хора, които буквално ви източват

Същите приливи, които заплашват да измият грима, който внимателно рисувате всеки ден, за да изглеждате по-скоро като щастлив човек и по-малко като куха черупка на този, който сте били преди.

Не виждат ли кое е това, от което наистина ви е писнало? Как да не забележат, че порцелановата ви усмивка се губи повече с всеки изминал ден, частите на тялото ви имат вдлъбнатини, гримът на лицето ви тече, а реките в очите ви не спират.

Така че, когато ви попитат „Добре ли си?“, Просто казвате „Изморен съм“. Защото вярвате, че това е единственият начин да изглеждате добре пред другите, докато се самоунищожавате отвътре, единственият начин да ги защитите от бедствието, в което сте се превърнали. Вярвате, че трябва да лъжете, така че тези, които обичате, да не страдат с вас.

АКО СЕ ЧУВСТВАТЕ УМОРЕНИ, ПРОСТО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА!

Но вие сте толкова, толкова уморени.

И това е добре. Ако има нещо много ценно, което научих, това е, че понякога е добре да сте уморени. "Нормално", дори. И не винаги трябва да имате причина за това. Просто това са чувствата ви.

Когато се чувствате така, важно е да знаете, че не сте сами. Не сте единственият, който се чувства така. Всъщност мисля, че бихте се изненадали от броя на хората около вас, които се чувстват по същия начин. Включително и аз. Минах през всичко това, също като вас. Затова мога да ви кажа, че и това ще мине!

И смешната част е, че знаейки, че другите се чувстват по този начин, ми помогна да започна да се чувствам по-добре. Сякаш всички ние споделяме този секретен код сега - когато казваме „изморени сме“, ние наистина знаем, че това означава „не сме добре.“ И започваме да говорим за това. може би плачем, а понякога се смеем. И се чувстваме по-добре.

Умните жени знаят, че връзките са танц за двама

Така че за всички вас, които се чувствате изморени искам да кажа: Преминете през този етап на живота си! Бъдете силни и продължете напред. Защото всеки минава през това, но най-хубавото предстои!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама