Спрете да живеете за другите хора и започнете да живеете за себе си


Спрете да живеете за другите хора и започнете да живеете за себе си
Снимка: iStock/Guliver

Това, че помагате на някого, не означава, че благодарността ще последва. Това е животът.

Не можете да принудите хората да гледат на нещата от вашата гледна точка. Това, че помагате на някого, не означава, че той ще ви благодари. Това е животът.

В живота ви ще има хора, които ще ви напуснат, въпреки факта, че сте вложили цялата си душа в тях и сте направили много за тях. Такива хора не са в състояние да оценят вашите усилия. Понякога дори не ги интересува какво сте направили за тях. Те са сред онези, които са склонни да загубят най-невероятното нещо в живота си - човек като вас.

В такива моменти изглежда, че губите някого или нещо важно, но в действителност получавате шанс да намерите някой по-достоен, който заслужава вашето време и усилия.

Въпреки че вашите намерения са били чисти, не можете да принудите човек да гледа на ситуацията като вас. Но можете да го пуснете и да продължите да живеете. С течение на времето ще намерите някой, който ще оценява всичко, което правите, а раните, оставени от други хора, вече няма да са толкова болезнени.

Никой няма права върху вас и живота ви. Вие сте единствените, които могат да вземат решения за себе си, а тези, които искат да ви контролират, не заслужават да са сред вашите близки. Винаги сте правили всичко възможно за другите и тези, които отказват връщането ви, не трябва да имат власт над вас.

Спрете да живеете за други хора, започнете да живеете за себе си.

Тези, които ви виждат такива, каквито сте, и оценяват всичко, което правите за тях, ще се погрижат да почувствате тяхната любов и подкрепа. Те ще ви напомнят за важността ви и ще се уверят, че можете да продължите в правилната посока. Тези хора няма да насилват неприятни неща и няма да поставят ненужни тежести на раменете ви.

А тези, които са ви изоставили, един ден ще разберат колко добре са се чувствали до вас. Те дори могат да се опитат да се върнат. Но ще е прекалено късно. Вече сте намерили правилните хора, които в замяна ви дават толкова, което вие им давате. Ще бъдете помолени за втори шанс, но напразно. Един ден те ще разберат, че са загубили един прекрасен човек и приятел, а това ще ги съсипе отвътре. И ще останете, както и преди, специална душа, която прави всичко в името на тези, които обича.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама