Станете позитивни и започнете да се чувствате щастливи СЕГА!


Станете позитивни и започнете да се чувствате щастливи СЕГА!
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че положителното отношение ни кара да се чувстваме по-добре, отколкото когато сме негативно настроени. Тогава защо като магнит сме привлечени към целия негатив в живота?

Защо толкова харесваме драми, насилие, страх и гняв? Негативността изглежда по-привлекателна, отколкото положителната енергия. Но защо? Проблемът обаче е, че отрицателното привлича още повече отрицателно и е очевидно, че това води до най-малко желаните житейски обстоятелства. Ако живеете живота си като се оплаквате и ругаете, отрицателните ви вибрации засягат хората около вас и е по-малко вероятно да получите това, което искате от живота, отколкото хората, които имат положително отношение.

Изберете положително отношение към живота

Щастието е избор на всеки. Положителното отношение идва от усещането за щастие, а щастието идва отвътре. Можете да направите избор и да бъдете щастливи. Да! Щастието е избор. Можете също така да изберете положително отношение, но не да го получите в резултат на влияние отвън. В противен случай как бихте обяснили факта, че много нещастни милиардери, които "имат всичко" и които по всякакви признаци трябва да бъдат много щастливи, попадат вместо това в рехабилитационни клиники? Изборът за щастие не винаги е лесен, но винаги е възможно да го направите, независимо от ситуацията. Как се случва това?

Първата стъпка към създаването на положително отношение: променете своята гледна точка. Погледнете на всяка ситуация различно, а не по начина, по който сте го правили преди. Търсете доброто. Научете уроците. Потърсете скрити ползи. Погледнете ролята си в създаването на ситуацията вместо осъждане, упреци и критики. Най-лесният начин да промените своята гледна точка е да бъдете благодарни. Да, бъдете благодарни за трудностите и малките досадни фактори в живота ви. Вашата гледна точка ще се промени веднага щом започнете да виждате доброто във всяка ситуация. Научете се да намирате причини да цените, а не да критикувате.

КАК ДА ВЪРНЕМ КЪСМЕТА И ЩАСТИЕТО В ЖИВОТА С НЯКОЛКО ПРОСТИ, НО ВАЖНИ ДУМИ

Втора стъпка: усмивка. Винаги, когато се чувствате зле, отделете няколко минути, затворете се в банята, погледнете се в огледалото и се усмихвайте. Задръжте тази усмивка, усещайки колко лоши емоции ви напускат точно в този момент. Продължавайте да се усмихвате, докато наистина не искате да се усмихнете и не го направите от сърце. Най-вероятно ще започнете да се кикотите, преди съзнателно да решите да спрете да се мръщите и да сте щастливи!

Третата стъпка: обградете се с позитивни хора... тези, които често се усмихват, смеят се на глас, радват се на живота. Може да е трудно и болезнено да се изключите от негативните хора, но ще се зарадвате, когато направите това. Важното е да се изолирате от всички "вампири на положителна енергия" и хора, за които драмата и депресията са нещо нормално. Може да не усетите съзнателно негативността на другите. Научете се да ги слушате, използвайки интуицията си, и това ще ви помогне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама