Всичко се случва в най-подходящия момент - нито твърде рано, нито твърде късно


Всичко се случва в най-подходящия момент - нито твърде рано, нито твърде късно
Снимка: iStock/Guliver

Животът е прост. Всичко се случва в най-подходящия момент, нито твърде рано, нито твърде късно. Не е нужно да ви харесва... просто е по-лесно, ако го приемете.

Всеки път, когато се провалим в нещо, биваме победени от чувство на поражение. Това е нашата природа. И това е част от живота. Всички минаваме през него. Чувството хубаво ли е? Не. Ни най-малко. Но не винаги можете да очаквате, че животът ще бъде изпълнен със светлина и хубави дни. Но има причина за нещата, които ви се случват. Всъщност най-големите уроци, които някога бихте могли да научите в живота, са родени от провалите.

Твърде често хората се страхуват толкова много от провал, че прекарват по-голямата част от живота си, бягайки от него, когато всъщност това трябва да бъде прегърнато и приветствано. Никога няма да се поучите от успеха. Никога няма да се подобрите, ако винаги живеете по лесния начин.

Ако имате вяра в Бог, Аллах, Буда или просто универсалното единство, което ни обвързва, вероятно сте разбрали, че всичко в живота се случва с някаква причина. Дори и да не е приятно. Защото след време, някъде в бъдещето, някъде в неизвестното, се случва нещо друго, което е толкова прекрасно, че едва тогава осъзнавате, че никога нямаше да се осъществи, ако не бяхте преживели тази по-ранна трагедия.

Но има причина тези неща да ви се случват. Провалът и трагедията са по проект. Те са част от длетото на природата, откъсвайки се от нас в опит да подобрим живота си. Това обаче не се случва, ако седите наоколо и съжалявате за всичко. Трябва да превърнете тази каша в урок. Може да не го осъзнаете днес, но той ще е много ценен за вас.

Да, всичко се случва с някаква причина в живота. Всичко. Но защо?

За да ви подготви за бъдещето.

Едно много мощно осъзнаване е, че всичко се случва по някаква причина, защото ви подготвя за това, което ще дойде в живота ви скоро. Помага да се подготвите за по-голямо и светло бъдеще. Не можете да имате удоволствието от успеха, без да страдате от болката на поражението. Дори когато това са трагедии извън нашия контрол, има причина за тях.

Прави ви по-издръжливи.

Провалът, трагедията и поражението ви правят по-издръжливи. Не в момента, в който страдате от това. Но с течение на времето, тъй като седмиците, месеците и годините минават и вие трупате опит.

Истината е, че тежките времена никога не продължават. След тях идват светли дни.

В крайна сметка вие разбирате, че не всичко е под ваш контрол, нито трябва да бъде. Просто не можете да контролирате всичко, което ви се случва в живота. Но можете да контролирате как реагирате. Има един стар цитат, който казва, че животът е 10% какво се случва с вас и 90% как реагирате на него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама