Защо жените, които обичат дълбоко, не могат да поставят граници


Защо жените, които обичат дълбоко, не могат да поставят граници
Снимка: iStock/Guliver

Когато имате толкова много любов за раздаване, когато просто искате да бъдете човекът, който е там за другите, онзи, който помага и се грижи хората в живота ви да изпитват щастие, когато приемате техните емоции като свои, когато просто искате да сте сигурни, че всичко е наред, привличате не само добри хора, но и такива, които виждат сърцето ви като нещо, от което могат да се възползват. Ето защо толкова много емпати, хора, които са дълбоко състрадателни и мили, попадат в тази динамика, която в крайна сметка ги изтощава.

И затова е толкова важно да се научите как да защитите енергията си. Доказано е, че на много силно чувствителни хора границите са размити, понякога дори ги няма. Тях ги е грижа толкова дълбоко за околните и искат да дават, да дават и пак да дават. Те изливат душата си, когато обичат. Сърцата им просто не могат да кажат „не“, трудно им е да се отдалечат от ситуации, които ги нараняват, защото в крайна сметка не искат да се откажат от хората в живота си.

НЕ КАЗВАЙТЕ, ЧЕ БОЛКАТА НИ ПРАВИ ПО-СИЛНИ

Ако сте такива хора, не е нужно да се извинявате за това. Красиво е да бъдеш човекът, който се интересува. Много от нас са израснали около тази вяра, че любовта изисква жертви. Че никога не трябва да се отказвате, че приятелите и семейството винаги са на първо място и си заслужават всичко. Но това не означава, че трябва да се жертвате за своя сметка. Това не означава, че не трябва да имате граници и едновременно с това да бъдете съпричастни, състрадателни и ценни за тези в живота си.

Когато давате толкова много от себе си, не обръщате внимание на това как вашите взаимоотношения влияят върху вашето щастие. Докато не се почувствате сами. Докато не се окажете в токсично приятелство или връзка.Тогава трябва да се запитате наистина какво ви изгражда и какво ви събаря, от какво ви боли, какво източва енергията ви.

Когато сте състрадателни или съпричастни, чувствате нещата много дълбоко и често можете да вземете емоциите на хората „вкъщи” със себе си, да приемете проблемите им като свои, да поемете отговорност, да се опитвате да поправите случващото се в техния живот. Това е като да имате емоционален махмурлук по някакъв начин. Важно е да се научите да разграничавате тези чувства и да си напомняте, че те не са ваши. Пуснете ги. Вие не носите отговорност за техните грешки. Носите отговорност само да обичате хората около вас…

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама