Ерин Лаудер: Внучката на Ести Лаудер, която излезе от сянката на баба си


Ерин Лаудер: Внучката на Ести Лаудер, която излезе от сянката на баба си
Снимка: Getty Images

Ерин Лаудер е родена на23 април 1970 г. в Ню Йорк и е внучка на пионера в козметичната индустрия Ести Лаудер, основателка на мултимилионната компания. Ерин работи за Estée Lauder, основана от нейната баба, от 1992, като през 2004 става член на борда на директорите. През 2016 основава своята марка за луксозен начин на живот, AERIN, успявайки да пренесе в бъдещето това невероятно наследство.

Красотата и блясъкът били неразделна част от детството на Ерин. Тя често се връща към спомените си, разказвайки как е седяла с баба си пред тоалетката, внимателно наблюдавайки техниките ѝ за нанасяне на сенки за очи и червило. В ранна възраст тя носила гланц за устни в училище и чертаела смели планове да работи или за семейния бизнес, или за модно списание.

Вижте още: Елизабет Ардън: От необразована фермерка до създателка на империя за милиони

След като завършила университета в Пенсилвания със степен по комуникации, Ерин се присъединила към маркетинговия екип на Estee Lauder. Само 3 години ѝ трябвали, за да бъде повишена в изпълнителен директор на творческия маркетинг. Тя създавала сезонни палитри за червила и грим и измисляла концепцията за лимитираните аромати. Освен това, наложила идеята за сезонен лак за нокти, бутилиран във флакони, достатъчно малки, за да издържат точно сезона, за който били предназначени, преди да бъдат пуснати нови цветове.

През всичките си години в компанията, Ерин останала вярна на изтънчеността на търговската марка, като същевременно въвела модерни нюанси, привличайки по-млада аудитория. Тя наела модела Каролин Мърфи като говорител и подписала първия голям договор на компанията с чернокож модел с родената в Етиопия Лия Кебеде. Предприела още една дръзка стъпка, заменяйки фотографа, с когото работила години наред, Стивън Мейзел, внасяйки по-модерния стил на Марио Тестино.

Вижте още: Мадам Рубинщайн: Повелителка на красотата и враг на Елизабет Ардън

AERIN, създадена през 2016 година, е глобална марка за луксозен начин на живот, вдъхновена от характерния стил на Ерин Лаудер. Въз основа на предпоставката, че да живееш красиво трябва да е без усилие, марката разработва подбрани колекции в света на красотата, модните аксесоари и домашния декор. Със страст към изкуството, пътуването, модата и дизайна, собственият начин на живот на Ерин служи като фокусна точка на вдъхновение за марката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама