5 алтернативни фитнес упражнения, които да правите у дома


5 алтернативни фитнес упражнения, които да правите у дома
Снимка: Instagram

Редовните упражнения са най-доброто нещо, което можем да правим за здравето и фигурата си, но винаги има нещо, което ни пречи да стигнем до залата. Според статистиката, една от основните причини хората да прекратяват членството си във фитнеса е високата цена. Затова днес ще ви покажем как да изпълнявате 5 от най-често правените упражнения в залите, но в домашни условия.

7 ТРЕНИРОВКИ ОТ TIKTOK, КОИТО ДА ПРОБВАТЕ ВКЪЩИ

1. Стълби за всички кардио упражнения

Най-използваното оборудване в спортните зали са бягащи пътеки и велоаргометрите, тъй като те са много важна основа за всяка тренировка. Въпреки това, не се притеснявайте, ако нямате такъв уред у дома и не можете да ходите на фитнес - можете да получите същия резултат, като използвате стълбите във входа на блока или офиса.

2. Столове за кофички

Т.нар. „кофички“ са едни от най-важните упражнения за стягане на гърдите и трицепса. Разбира се, не всеки има мини фитнес зала с поставка за набиране у дома, но два стола могат да се превърнат в чудесна алтернатива.

3. Пълен куфар вместо щанга

Пълен куфар или туба с вода от 10 литра вършат чудеса! И докато тубата е по-трудна за координиране, то куфарът е наистина лесен за „фитнес употреба“.

4. Стена вместо уред за избутване

Ако искате да укрепите краката и долната част на корема си, можете да използвате всяка стена в дома си като инструмент.

5. Диван вместо пейка

Диванът в дома ви може да се използва за нещо повече от гледане на телевизия, като например набирания, лицеви опори, разтягане и какво ли още не.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама