Правете напади всеки ден и няма да повярвате какво ще се случи с тялото ви


Правете напади всеки ден и няма да повярвате какво ще се случи с тялото ви
Снимка: iStock/Guliver

Нападите са едно от най-популярните и добре познати упражнения за оформяне и стягане на дупе и бедра. Изключително ефективно, включено в почти всяка програма за тренировки, това упражнение е с доказани резултати. То набляга на бедрените и седалищните мускули, но разбира се натоварва цялото тяло. Страхотно е за подобряване на силата и издръжливостта, както и за стягане и оформяне на коремните мускули. Освен за това, нападите има още положителни ефекти върху тялото, ако ги правите всеки ден. Ето част от тях.

Укрепват ядрото на тялото 

При правилно изпълнение на нападите, те укрепват ядрото на тялото, тъй като изискват впрягане на мускулите на цялото тяло. Подобряват издръжливостта на седалището, краката, корема, таза и гърба. Те включват клек с единия крак под прав ъгъл и могат да се изпълняват със или без допълнителна тежест например гирички в ръцете. Ако изберете да използвате тежест, ще наблегнете на гръдните мускулите и раменете.

За оформяне на дупето 

Освен за краката, нападите са перфектното решение за оформено и стегнато дупе. Когато ги правите всеки ден, вие оформяне кръгло, по-изпъкнало и хубаво дупе, което си е просто мечта.

Укрепват мускулите на краката

Тъй като по-голямата тежест пада върху крака, това упражнение подпомага тяхната издръжливост и сила. Те стимулиран една от най-важните мускулни групи – бедрените, с което съдействат за свалянето на килограми, подсилване на метаболитните процеси и функционалността на организма и тялото.

За стягане на бедрата 

Почти всяка дама се оплаква от отпуснати бедра във вътрешната им част. Нападите са решението за вас. Те наблягат на тази зона и се грижат за нейното стягане и оформяне. Това е упражнение, което трябва да бъде част от вашия тренировъчен режим, ако имате проблем с вътрешната част на бедрата.

По-добър баланс 

Нападите помагат на тялото да подобри баланса и стабилността си, тъй като акцентират върху стойката, гърба и кръста, стимулирайки тяхната издръжливост. Това е чудесно упражнение, ако изпитвате болки в тази област.

Внимавайте при правете не само на това, но и на всички упражнения. Защото ако прекалите с интензивните тренировки, може да се контузите. Мускулите се нуждаят от почивка от време на време. Ако съчетавате нападите с други упражнения, може би трябва да си давате по един ден почивка между тренировките. Ако пък правите само напади и се чувствате добре, може да ги правите и всеки ден. Всичко е индивидуално. Ако не сте сигурни, може да се консултирате с треньор. Важно е да изпълнявате упражнението правилно, за да бъде ефективно, да видите резултатите и да не се нараните по време на тренировката си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама