Ето как бързо да се отървете от болки в гърлото


Ето как бързо да се отървете от болки в гърлото
Снимка: iStock

Кой от нас не се е сблъсквал с този неприятен проблем – болно гърло? Когато това е съпроводено със силни болки, е изключително неприятно и дори ни влияе на спокойния сън. Много хора бързат да прибегнат до лекарства, но всъщност може да излекувате болното гърло много бързо и лесно – с помощта на билки. В тази статия ще разгледаме кои са най-добрите природни средства за възпалено гърло.

Отвара от билки

Един от най-ефикасните и лесни начини да се справите с болката е да си направите отвара, която или да пиете, или да използвате като гаргара.

За да направите това, може да използвате различни билки с антисептични, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Необходимо е да се вземат 1-2 чаени лъжички от цвят невен, към който да се прибави 250-300 мл вода. Оставете да заври и след това да престои 5 минути. Изплаквайте гърлото с топлата отвара до 5-8 пъти на ден.

Не по-малко популярна е отварата от лайка, която се приготвя по подобен начин на предишната. Изплаквайте възпалено гърло с лайка най-малко 5 пъти на ден. Между другото, тази отвара може и да се пие, много е приятна на вкус.

ТОВА Е НАЙ-МОЩНИЯТ ПРИРОДЕН АНТИБИОТИК ЗА СИЛЕН ИМУНИТЕТ

Джинджифил

В наши дни джинджифилът набира все по-голяма популярност и има защо. Този уникален корен помага при възпаление на гърлото, дезинфекцира и потиска развитието на инфекцията. За лечение е необходимо да настържете малък корен от джинджифил на ренде или да го нарежете на тънки ленти. Ще ви е нужен по 1 литър вода за всеки 2 супени лъжици джинджифил. След като водата заври, се оставя за около минутка, а после да изстине още 20-30 минути. След това добавете лимонов сок, може и мед. Тази отвара е един от най-добрите имуностимулатори. Хубаво е да я пиете по 3 пъти на ден.

В случай, че гърлото ви боли много дълго време (най-малко 3-4 дни), тогава трябва да се обърнете към специалист, за да се предотврати развитието на възможни усложнения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама