Сексът е водещ в съвременните връзки, не романтиката


Сексът е водещ в съвременните връзки, не романтиката
Снимка: iStock/Guliver

Многозначителни погледи, пеперуди в стомаха, първа среща с прехвърчащи искри, първа целувка, емоционални фойерверки - така в течение на времето хората се харесват, опознават, влюбват. Вече не! Прави са всички, които клатят глави в смисъл „Всичко тече, всичко се променя“ – нещата са много различни отпреди, когато чувствата предшестваха секса, а той бе тяхно физическо изражение.

Днес водеща е сексуалната близост - тя, а не романтиката играе решаваща роля за формирането на връзката. Сексът се случва още на първия етап, т.е. още преди партньорите да развият дълбока емоционална привързаност. И това не се струва нелогично на никого. До тези изводи стигат психолози от Университета в Рочестър.

Традиционните роли също се променят или по-скоро те просто се отменят. По-рано мъжете можеше с месеци да се домогват до близостта на жените, а днес и двата пола са еднакво склонни на бързи секс контакти и да поемат инициативата. И това не се смята нито за неприлично, нито за странно.

МОЖЕ ЛИ СЕКСЪТ ДА ЛЕКУВА ПАРКИНСОН?

Сексуалното желание между непознати според учените може да ги подбужда към такова поведение, което ще им помогне да формират стабилни отношения.

„До неотдавна беше прието именно мъжът да бъде инициатор на отношенията, но днес схемата е различна - ако жената изпитва сексуално привличане, тя може да поеме инициативата и да провокира сексуален контакт. Преди подобно поведение от женска страна не се приемаше особено добре, но сега мъжете не виждат нищо лошо в това“, коментират изследователите. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама